Tuin

Tuinbeeld kopen? Let op deze 5 zaken

Mamasopinternet178 x bekeken
Tuinbeeld kopen? Let op deze 5 zaken

Naast bloemen, planten, bomen en struiken kun je ook sculpturen tegenkomen in een tuin. Zo’n beeld springt in het oog en kan er bovendien voor zorgen dat je tuin een nog fijnere plek wordt. Wil je zelf graag een beeld in je tuin? Trek dan voldoende tijd uit voor je zoektocht. Om te voorkomen dat je de verkeerde keuze maakt, zetten wij hier 5 zaken op een rijtje om op te letten voor je een sculptuur voor de tuin koopt.

1. Uitstraling

Een eerste aandachtspunt is de uitstraling van het beeld. Gelukkig is dit iets waar de meeste mensen automatisch op letten, want niemand wil een sculptuur in zijn tuin die hij niet mooi vindt. Focus je alleen niet te veel op het beeld, maar houd ook rekening met je tuin. Doe dit zeker als je niet van plan bent om de tuin onder handen te nemen. Het beeld moet in dat geval bij de uitstraling van je tuin passen. Als jij je tuin aan gaat passen, hoef je hier minder rekening mee te houden. Je kunt de tuin dan afstemmen op het beeld.

2. Afmetingen

Ondanks dat het voor de meeste mensen logisch is om rekening te houden met de afmetingen van een tuinbeeld, doet niet iedereen dit. Hierdoor wordt er regelmatig een beeld gekocht dat (veel) te groot of te klein is. Bepaal daarom eerst welke afmetingen geschikt zijn voordat jij je verdiept in tuinbeelden. Heb je een relatief kleine tuin? Koop dan geen te groot beeld, want dan valt de rest van je tuin misschien niet meer op. In een grote tuin mag een beeld vooral niet te klein zijn, want dan wordt hij mogelijk al snel over het hoofd gezien.

Afmetingen

3. Materiaal

Eén van de belangrijkst aandachtspunten bij een tuinbeeld kopen is het materiaal waarvan het beeld gemaakt is. Wie zich in tuinsculpturen verdiept, ontdekt snel dat deze beelden verkrijgbaar zijn in allerlei verschillende materialen. Zo kun je stenen, keramieken, houten, betonnen en bronzen beelden voor in de tuin kopen. Kies niet direct voor het materiaal dat je mooi vindt, maar houd ook rekening met de mate van onderhoud. Een houten tuinbeeld heeft bijvoorbeeld meer onderhoud nodig dan een bronzen beeld.

4. Weerbestendigheid

Omdat tuinbeelden in de buitenlucht staan, worden ze blootgesteld aan vorst, zon en vocht. Reden genoeg om je te verdiepen in de weerbestendigheid. Je wilt immers geen beeld kopen dat niet goed tegen bepaalde weersomstandigheden kan. Zo’n beeld moet je namelijk al snel vervangen en dat is zonde van je geld. Sculpturen van steen, beton en metaal zijn over het algemeen weerbestendig.5. Prijskaartje
Veel Nederlanders kijken als eerste naar het prijskaartje, want niemand wil onnodig veel betalen voor een tuinbeeld. Toch moet jij je nooit laten leiden door de prijs. Doe je dit wel? Dan koop je mogelijk een beeld van mindere kwaliteit. Het gevolg hiervan is dat je hem mogelijk snel moet vervangen. Hierdoor ben je onderaan de streep vaak meer geld kwijt dan wanneer je direct een duurder beeld koopt.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer