WonenPraktisch

7x prachtige eikenhouten tafels

Judith2434 x bekeken

Als je kinderen hebt, kies je meestal voor bepaalde meubels. Ze moeten degelijk zijn en liefst niet te snel beschadigen. Maar ja… kinderen beschadigen nogal snel wat! Toch kun je gaan voor een prachtige tafel die voldoet aan de laatste trends: een eikenhouten tafel. Eikenhout is namelijk een harde houtsoort die niet snel beschadigd. En kleine beschadigingen maken het hout zelf mooier en geven het een doorleefd karakter. Eikenhouten tafels zijn dus ideaal met (kleine) kinderen. Ze zijn trendy, super hip en prachtig in elk interieur. Kijk maar eens naar deze 7 prachtige voorbeelden!

1. De eiken boomstamtafel

Een boomstamtafel bestaat bij voorkeur uit één brede, dikke plank. Maar hij kan ook uit meerdere dikke, robuuste delen bestaan. Deze tafel is prachtig in vrijwel elk interieur en is momenteel razend populair. Niet voor niets, want het is ook echt een gave, massieve tafel!

2. De moderne tafel

Eikenhouten tafels worden vaak geassocieerd met massieve, oude of klassieke tafels. Maar dat hoeft niet perse. Kijk maar eens naar dit strakke, moderne design. Is het geen plaatje? Deze tafel bestaat wel uit het kenmerkende dikke eikenhouten blad, maar heeft een elegant metalen onderstel. Bovendien is de tafel strak geschaafd en geschuurd tot een prachtige strakke en moderne look.

3. De klassieke eikenhouten tafel

Heb je een klassiek interieur? Kijk dan maar eens daar deze prachtige tafel. Vooral het onderstel is een echte eyecatcher! De poot is van massief hout en is prachtig bewerkt om een klassieke look te krijgen. Deze ronde tafel past niet alleen in het klassieke, maar ook in het authentieke of zelfs antieke interieur.

4. Antieke eiken deur

Deze tafel bestaat uit een antieke eikenhouten deur met koperen onderstel. Dat maakt deze tafel absoluut uniek! De deur is echt antiek en heeft een doorleefd karakter. Het tafelblad heeft diverse gebruikerssporen, deukjes en krassen en is daardoor uniek. De eiken deur-tafel is niet alleen mooi, maar erg praktisch met kinderen: een paar deuken of krassen extra zijn helemaal niet erg.

5. Scandinavische look met eikenhout

Eikenhouten tafels zijn er voor elk interieur. Deze is bijvoorbeeld speciaal ontworpen voor het Scandinavische interieur. Er is gekozen voor licht eikenhout dat blank geschaafd is. Uiteraard zijn de nerven van het hout nog mooi zichtbaar en ook de golvende lijn is bij de bijbehorende bank bewaard gebleven. Het metalen onderstel geeft de tafel een geheel eigen uitstraling.

6. De kloostertafel

Deze kloostertafel is de typische tafel die men vroeger in kloosters had. Hoogstwaarschijnlijk hebben er geen monniken aan deze tafel gezeten, maar je kunt hem je zo voorstellen in een groot klooster. Dat is ook wat deze tafel zo bijzonder maakt. De tafel is overigens wel gladgeschaafd, zodat het een comfortabele tafel is die ook goed past in een wat modernere sfeer.

7. Allround eiken

Deze robuuste eikenhouten tafel is een mooie, eenvoudige allrounder. Hij past in elk denkbaar interieur. Zo slaat hij geen flater in een klassiek interieur, brengt hij een modern interieur in balans en past hij prima in een Scandinavische inrichting. Kortom: weet je niet precies welke tafel goed in jouw interieur past, dan ga je voor deze. Groot, sterk en veelzijdig, zoals eikenhout hoort te zijn.

Eikenhouten tafels zijn bijzonder mooi. Bovendien is dit een van de weinige meubels die je heel goed in huis kunt hebben als je (kleine) kinderen hebt. Het hout kan eenvoudig worden behandeld, zodat het bestand is tegen vocht en vlekken. En krassen en deuken maken eikenhout juist mooier en geven het een doorleefd karakter. Zoals rolgordijnen praktisch zijn in de kinderkamer, zo is een eikenhouten tafel praktisch in de woon- of eetkamer. Welke eikenhouten tafel kies je voor jouw interieur?

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer