Praktisch

Dit heb je nodig als je een grote hond in huis haalt

Mamasopinternet126 x bekeken
Dit heb je nodig als je een grote hond in huis haalt

Ben je gek op bijvoorbeeld een labrador, een Berner sennenhond of een ander groot hondenras? Van grote honden ga je onwijs veel houden, maar je krijgt ook met bepaalde aandachtspunten te maken. Een grote hond heeft immers meer nodig dan een kleine hond.

Voldoende ruimte

Wil je graag een grote hond in huis halen? Je hebt dan sowieso voldoende ruimte nodig. Dit geldt voor zowel de ruimte in je woning als in je tuin. Het is zeer wenselijk dat je hond ‘gewoon’ naar buiten kan gaan als hij dit wil. Zorg daarom zowel in je woning als in je tuin voor voldoende ruimte.

Woon je in een klein huis, zoals een appartement? Dan kun je je afvragen of het verstandig is om voor een grote hond te kiezen. Hoogstwaarschijnlijk is de keuze voor een kleinere hond een betere keuze.

Wil je graag dat je hond veel tijd buiten door kan brengen? Dan is een hondenkennel kopen een goed idee. Dit is een vrij groot hok dat je in je tuin neerzet. Je hond bepaalt vervolgens zelf of hij hier wel of niet in gaat liggen. Mocht het regenen, is een dak boven het hoofd van je hond wel zo prettig.

Voldoende voer

Een grote hond eet een stuk meer dan een kleinere hond. Het is daarom belangrijk om voldoende voer in huis te halen. Nu, maar ook in de toekomst. Zorg er altijd voor dat je minimaal één zak hondenvoer als reserve hebt. Mocht je vergeten zijn om voer te kopen, kun je altijd nog op deze zak bouwen.

Belangrijk aandachtspunt bij het voer: ga voor hoogwaardig voer. Dit voer voorkomt overgewicht en ondersteunt de gewrichten. Bij veel grote hondenrassen zijn de gewrichten behoorlijk kwetsbaar.

Voldoende voer

Een grote auto

Vind je het leuk om er samen met je hond op uit te trekken? Dan heb je ook een grote auto met een grote auto hondenbench nodig. Zorg in de auto hoe dan ook voor de gewenste veiligheid. Laat je grote hond bijvoorbeeld nooit los in de auto zitten. Maak gebruik van een hondenbench, een hondengordel of andere hulpmiddelen voor in de auto.

Sterke halsband en riem

Een grote hond beschikt over behoorlijk veel spierkracht. Dit is dan ook een uitdaging bij het uitlaten van een grote hond. Zorg ten eerste voor een perfecte opvoeding. Tijdens deze opvoeding leer je je hond onder meer dat hij niet aan de lijn mag trekken.

Mogelijk doet hij dit toch. In dat geval heb je een sterke halsband en riem nodig. Deze hulpmiddelen moeten tegen een behoorlijke kracht bestand zijn. Uiteraard moet de halsband ook groot genoeg zijn voor de hals van je hond.

Verzorgingsbenodigdheden

Elke hond moet goed verzorgd worden. Voor een grote hond brengt dit extra aandachtspunten met zich mee. Zo heb je een grote borstel nodig, evenals een sterke nagelknipper. Tevens is het belangrijk om voldoende hondenshampoo op voorraad te hebben. Voor het grote lichaam van een grote hond gebruik je vrij veel shampoo per wasbeurt.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer