Praktisch

Wat zijn de verschillen tussen de basiszorgpremie en de aanvullende mogelijkheden? 

Mamasopinternet149 x bekeken
Wat zijn de verschillen tussen de basiszorgpremie en de aanvullende mogelijkheden? 

Ben je aan het kijken naar een zorgpremie Univé, maar twijfel je nog of de basis voldoende is? Veel mensen kiezen voor de basis vanwege de goedkope maandlasten die hiermee komen. Hoe meer zorg je vergoed wilt hebben, hoe meer je hier maandelijks voor moet betalen. Maar wat zijn dan de daadwerkelijke verschillen tussen de basis en de aanvullende mogelijkheden? Het begint allemaal bij de basis. Dit is de verplichte verzekering die je af moet sluiten. Het dekt de standaard zorgkosten. Denk aan de huisarts, ziekenhuisopnames en medicijnen. Ook kan je hiermee preventieve onderzoeken uit laten voeren om jouw gezondheid in de gaten te houden. Het dekt alleen geen specialistische behandelingen. 

Aanvullend verzekerd meer behandelingen mogelijk

De aanvullende verzekering is daarentegen een stuk uitgebreider. Deze zorgpremie van Univé is speciaal bedoeld voor de mensen die meer behandelingen of gezondheidszorg nodig hebben. Stel je hebt regelmatig blessures en je moet naar de fysiotherapeut. De behandelingen zijn duur. Voordat je het weet, heb je dankzij jouw basisverzekering een grote kostenpost om de rekeningen te betalen. De aanvullende opties voorkomen dat je voor deze hoge kosten komt te staan. Ook alternatieve geneeswijzen zijn vaak in de aanvullende verzekeringen opgenomen. Je kunt dus met een gerust hart bepaalde behandelingen uit laten voeren en hoeft geen keuze te maken tussen jouw gezondheid en financiën. De verzekering regelt alles achter de schermen en jij kunt de afspraken inplannen die je nodig hebt om weer gezond te zijn. 

Andere aanvullende opties mogelijk

Andere aanvullende opties mogelijk

Maar wat kun je nog meer van de aanvullende verzekeringen verwachten? Je kunt bijvoorbeeld een zorgverzekering met tandarts toevoegen aan jouw basisverzekering. Tandheelkundige zorg is belangrijk voor een goede uitstraling en meer zelfvertrouwen. De controles bij de tandarts kosten over het algemeen niet veel. Mocht jouw gebit slechter zijn, lopen de kosten al snel hoog op. Denk aan het vullen van gaatjes, het uitvoeren van een wortelkanaalbehandeling of het trekken van tanden. Naast deze aanvullende optie is ook een verzekering voor brillen en lenzen nodig. Ieder jaar krijg je een vergoeding om de bril te vervangen. Zo zie je de wereld weer, zonder dat je er veel geld aan kwijt bent. De aanvullende opties kunnen dus wel degelijk verschillen van de basisverzekering. 

Verschil in kosten door aanvullend verzekeren

Op het gebied van het prijskaartje kun je ook verschillen verwachten. De basisverzekering is bij de verzekeraar de goedkoopste oplossing. Je kunt voor enkele tientjes per maand al een verzekering afgesloten hebben. Als je jezelf aanvullend wilt verzekeren betaal je, afhankelijk van de keuzes die je maakt, enkele tientjes per maand extra. Op de lange termijn kan het wel een flinke kostenpost schelen. Let er daarom goed op hoeveel geld je kunt besteden aan de zorgverzekering en de aanvullende verzekeringen en kijk aan de hand van jouw gezondheid wat je nodig hebt. Zo ben je optimaal verzekerd en hoef je je geen zorgen te maken over het verkrijgen van de specialistische zorg en de benodigde behandelingen. 

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer