CadeausBabyshower cadeausCadeaus tot 2 jaar

De top 10 leukste babyboekjes tot 1 jaar

Judith2416 x bekeken
leuke babyboekjes

Babyboekjes zijn super schattig. Ze zijn eenvoudig, want baby’s begrijpen nog weinig van verhalen. Toch hebben ze vaak wel een verhaaltje of gedichtje om voor te lezen. Want hoewel baby’s niet kunnen lezen, zijn ze dol op je stem! Er zijn ook babyboekjes die bedoeld zijn voor het kindje zelf. Zachte boekjes om mee te knuffelen en te spelen, maar ook dikke kartonnen boekjes met leuke plaatjes. Dit is de top 10 leukste babyboekjes tot 1 jaar.

1. Beestje waar ben je?

‘Beestje waar ben je’ is de winnaar van het babyboekje van het jaar 2018. En niet voor niets: het is een schattig boekje dat baby’s en peuters aanspreekt. Het boekje is van dik karton. Er zitten flapjes in. Maar voordat je roept dat deze niet geschikt zijn voor baby’s: ze zijn gemaakt van stevig vilt, dus ze zullen niet kreuken of scheuren!

Beestje waar ben je boekje voor baby's

Dit leuke baby boekje is verkrijgbaar bij:

2. Een piepklein verhaaltje

De reeks ‘Een piepklein verhaaltje’ is een serie babyboekjes van zacht stof. Ze gaan over verschillende thema’s. Het boekje ‘Dierentuin’ is in 2018 ook genomineerd voor de prijs van babyboekje van het jaar, maar is het net niet geworden. De boekjes van ‘Een piepklein verhaaltje’ hebben leuke, felgekleurde plaatjes waar baby’s graag naar kijken.

Een piepklein babyboekje

‘Beestje waar ben je’ is te vinden bij:

3. Rupsje Nooitgenoeg

Wie kent Rupsje Nooitgenoeg nou niet? Het is een van de populairste Nederlandse kinderboeken. Tegenwoordig zijn er ook hele leuke babyboekjes van Rupsje Nooitgenoeg. Zo is er het voelboek, vol met interessante texturen voor een baby om aan te voelen. Ook het babyboekje is erg leuk voor kleine kindjes. En uiteraard is het zoekboekje ‘Rupsje Nooitgenoeg, waar ben je?’ ook een echte aanrader.

Rupsje nooitgenoeg voor baby's

Je vindt het Rupsje Nooitgenoeg voelboek bij:

4. Het babyliedjesboek

De meeste baby’s zijn dol op muziek. Daarom is dit babyliedjesboek een echte aanrader. Hierin zitten 16 nieuwe en leuke babyliedjes. Het boekje bevat de tekst, maar ook een cd om de liedjes te luisteren. Leuk voor in de auto of om op een rustige zondagmiddag samen te zingen.

Het babyliedjes boek

Het babyliedjesboek met cd vind je bij:

5. Mijn Eerste Rammelaar

Dit boekje is grappig omdat het niet alleen een boekje is. Het is ook een rammelaar. Je kindje kan dus lekker door het boekje heen kijken. En is de focus weg, dan is het boekje nog steeds leuk om mee te spelen als rammelaar.

Mijn rammelaar baby boekje

Deze leuke dieren rammelaar / baby boekje vind je bij:

6. Boerderijdieren van hout

Het babyboek met boerderijdieren van hout spreekt kleine kinderen erg aan. Het hout maakt dat het boekje gemakkelijk is om in te bladeren. Bovendien kun je als ouders gerust zijn: dit krijgt je kindje niet zo snel kapot. Zelfs niet als hij graag op de bladzijden knabbelt en bijt!

Houten baby boekje

Dit mooie houten babyboekje vind je bij:

7. Welterusten Sophie

Welterusten Sophie is een deel van de bekende Sophie-reeks. Deze schattige babyboekjes zijn er in verschillende vormen. Welterusten Sophie is een voelboekje voor baby’s, waarin Sophie naar bed gaat. En daar hoort natuurlijk een bedritueel bij!

Welterusten sophie baby voelboekje

‘Welterusten Sophie’ is verkrijgbaar bij:

8. Geluiden op de boerderij

‘Geluiden op de boerderij’ is een grappig boekje met op elke bladzij verschillende geluidjes. Hoewel het boekje zelf te ‘lezen’ is vanaf 3-4 jaar, is het ook ontzettend leuk voor baby’s. Een baby kan op de bladzij drukken of slaan om het geluidje te laten horen.

Geluiden op de boerderij babyboekje

Dit leuke geluidsboekje voor baby’s vind je hier:

9. Het Magische liedjesboekje

Dit leuke liedjesboek voor baby’s van VTech is een uitdagend babyboekje. Het boek heeft verschuifbare plaatjes en natuurlijk ook muziekjes. Je baby heeft al snel door hoe hij door op een knop te drukken een muziekje kan laten horen.

Magisch liedjesboek babyboekje

Dit leuke VTech liedjesboek voor baby’s vind je hier:

10. Imaginarium voor in bad

Imaginarium staat eigenlijk voor ‘tot de verbeelding sprekend’. En dat doet dit leuke babyboekje zeker! Baby’s zien leuke vormen in felle en aansprekende kleuren. Het boekje is bovendien waterdicht gemaakt en kan dus ook in bad worden meegenomen.

Imaginarium fantasievol babyboekje voor in bad

Dit leuke boekje voor in bad is verkrijgbaar bij:

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer