Babyshower cadeausCadeausCadeaus tot 2 jaar

De top 10 leukste babyboekjes tot 1 jaar

Judith430 x bekeken
leuke babyboekjes

Babyboekjes zijn super schattig. Ze zijn eenvoudig, want baby’s begrijpen nog weinig van verhalen. Toch hebben ze vaak wel een verhaaltje of gedichtje om voor te lezen. Want hoewel baby’s niet kunnen lezen, zijn ze dol op je stem! Er zijn ook babyboekjes die bedoeld zijn voor het kindje zelf. Zachte boekjes om mee te knuffelen en te spelen, maar ook dikke kartonnen boekjes met leuke plaatjes. Dit is de top 10 leukste babyboekjes tot 1 jaar.

1. Beestje waar ben je?

‘Beestje waar ben je’ is de winnaar van het babyboekje van het jaar 2018. En niet voor niets: het is een schattig boekje dat baby’s en peuters aanspreekt. Het boekje is van dik karton. Er zitten flapjes in. Maar voordat je roept dat deze niet geschikt zijn voor baby’s: ze zijn gemaakt van stevig vilt, dus ze zullen niet kreuken of scheuren!

2. Een piepklein verhaaltje

De reeks ‘Een piepklein verhaaltje’ is een serie babyboekjes van zacht stof. Ze gaan over verschillende thema’s. Het boekje ‘Dierentuin’ is in 2018 ook genomineerd voor de prijs van babyboekje van het jaar, maar is het net niet geworden. De boekjes van ‘Een piepklein verhaaltje’ hebben leuke, felgekleurde plaatjes waar baby’s graag naar kijken.

3. Rupsje Nooitgenoeg

Wie kent Rupsje Nooitgenoeg nou niet? Het is een van de populairste Nederlandse kinderboeken. Tegenwoordig zijn er ook hele leuke babyboekjes van Rupsje Nooitgenoeg. Zo is er het voelboek, vol met interessante texturen voor een baby om aan te voelen. Ook het babyboekje is erg leuk voor kleine kindjes. En uiteraard is het zoekboekje ‘Rupsje Nooitgenoeg, waar ben je?’ ook een echte aanrader.

4. Het babyliedjesboek

De meeste baby’s zijn dol op muziek. Daarom is dit babyliedjesboek een echte aanrader. Hierin zitten 16 nieuwe en leuke babyliedjes. Het boekje bevat de tekst, maar ook een cd om de liedjes te luisteren. Leuk voor in de auto of om op een rustige zondagmiddag samen te zingen.

5. Mijn Eerste Rammelaar

Dit boekje is grappig omdat het niet alleen een boekje is. Het is ook een rammelaar. Je kindje kan dus lekker door het boekje heen kijken. En is de focus weg, dan is het boekje nog steeds leuk om mee te spelen als rammelaar.

6. Boerderijdieren van hout

Het babyboek met boerderijdieren van hout spreekt kleine kinderen erg aan. Het hout maakt dat het boekje gemakkelijk is om in te bladeren. Bovendien kun je als ouders gerust zijn: dit krijgt je kindje niet zo snel kapot. Zelfs niet als hij graag op de bladzijden knabbelt en bijt!

7. Dierenstaarten boekjes

De Dierenstaarten-serie is een reeks zachte babyboekjes van stof. De boekjes bevatten allemaal dierenstaarten van verschillende stoffen en texturen. Zo leert je kindje al snel welke staart een hond, een poes of een olifant heeft! In dezelfde reeks is ook een boekje met vissenstaarten te vinden.

8. In de dierentuin

‘In de dierentuin’ is een leuk boekje met aan de zijkant een reeks knoppen. Daarop kan je baby drukken om een geluidje te laten horen. De dieren uit de dierentuin hebben allemaal een eigen geluid. En veel baby’s zijn er dol op om uit te vinden welke dieren welke geluiden maken.

9. Grrr!

‘Grrr!’ heeft ook net niet de prijs voor de leukste babyboekjes van het jaar gehaald. Het is toch een schattig babyboekje met schuifflapjes en geluiden. De schuifjes zijn nog wat moeilijk voor een baby, maar als je kindje wat groter is kan hij het ook zelf.

10. Imaginarium voor in bad

Imaginarium staat eigenlijk voor ‘tot de verbeelding sprekend’. En dat doet dit leuke babyboekje zeker! Baby’s zien leuke vormen in felle en aansprekende kleuren. Het boekje is bovendien waterdicht gemaakt en kan dus ook in bad worden meegenomen.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer