WonenKinderkamer

Een stijlvolle kinderkamer: 7 tips

Judith2332 x bekeken

Er zijn weinig mensen met een stijlvolle kinderkamer. Op een of andere manier lijken de meesten te denken dat kinderen en stijl niet te combineren zijn. Best jammer, zeker wanneer de rest van je huis wel mooi en stijlvol is ingericht. Gelukkig is het minder moeilijk dan je denkt om de kinderkamer stijlvol in te richten. Zeker met deze 7 tips!

1. Kies een stijl

Het klinkt best logisch dat je, als je de kinderkamer stijlvol wilt inrichten, een stijl moet kiezen. Wanneer je gaat voor een mengelmoes van verschillende stijlen is het moeilijk om de kamer echt mooi in te richten. Kies dus een duidelijke stijl. De laatste jaren blijkt de Scandinavische woontrend heel populair te zijn voor het inrichten van de kinderkamer. Uiteraard kies je een stijl die goed past bij de rest van je woning.

 

2. Kies van tevoren de hoofdkleur

Een van de redenen waarom kinderkamers meestal wat rommelig zijn, is omdat er veel kleuren gebruikt worden. Voor een stijlvolle kinderkamer kies je van tevoren een hoofdkleur en een kleur die er goed bij past. Vervolgens richt je de kamer in met deze kleuren en probeer je andere kleuren weg te laten. Je kind kan natuurlijk gerust felgekleurd speelgoed hebben, maar je kunt dat het beste wegbergen in een gesloten kast of in mooie opbergmanden.

3. Pasteltinten geven stijl

Pasteltinten en poederkleuren zijn over het algemeen stijlvoller dan felle kleuren. Je moet dus van tevoren even goed nadenken over de verschillende mogelijkheden. Vooral in de kamers van kleinere kinderen zijn pasteltinten ideaal voor het oproepen van de juiste sfeer. Je kunt ze laten terugkomen in speelgoed, decoraties en accessoires.

 

4. Ga voor bijzondere meubels

Kies voor meubels die passen in de stijl en hoofdkleur die je hebt gekozen. Ga voor meubels die er strak en netjes uitzien en die gemakkelijk schoon te houden zijn. Ga bij voorkeur voor meubels met genoeg opbergmogelijkheden, zodat je veel spullen uit het zicht kunt wegbergen. Natuurlijk moet je dan je kinderen nog leren om netjes op te ruimen na het spelen, maar in elk geval ziet de kamer er dan wel veel stijlvoller uit.

5. Mooie stijlvolle accessoires

Naast meubels zijn ook accessoires in de kinderkamer erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een mooie lamp. De meeste kinderlampen zijn felgekleurd, maar dat is niet erg stijlvol. Gelukkig zijn er meer alternatieven dan je denkt. Ga bijvoorbeeld voor een eenvoudige houten lamp of kies een leuk model. En check ook deze schitterende kroonluchters eens, waarmee je de kinderkamer omtovert in een prinsessenkamer! Je vindt hele leuke kinderlampen in de online webshop van Lampen24.

6. Creëer rust

Als de kinderkamer alleen wordt gebruikt om te spelen, is rust misschien niet heel belangrijk. De meeste Nederlanders hebben echter niet de luxe van een aparte speelkamer. In de kinderkamer wordt dus ook geslapen. En om goed te slapen, moet het er rustig zijn. Ga dus voor een rustige sfeer met niet teveel afleiding. En zet er liever geen TV in als je kind er ook slaapt.

7. Ga voor stijlvolle raamdecoratie

De raamdecoratie heeft ook veel invloed op hoe de kinderkamer eruit ziet. Ga voor mooie, vrolijke gordijnen. Vind je hele lichte gordijnen mooi? Denk er dan aan dat je ze laat verduisteren. Doordat de gordijnen dan veel licht tegenhouden, kan je kind beter slapen in de zomer. Wel zo prettig!

 

Een stijlvolle kinderkamer hoeft helemaal geen probleem te zijn. Zolang je nadenkt over de inrichting en je houdt aan deze tips, gaat het zeker lukken. Toch is er nog een kleine kanttekening: hoewel je natuurlijk een stijlvolle kamer wilt inrichten, moet je het (speel)comfort niet vergeten. Het blijft de kamer van je kind en die is degene die zich hier thuis moet voelen.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer