Cadeaus

Geld besparen op kerstcadeaus? Dat doe je zo!

Mamasopinternet824 x bekeken
Geld besparen op kerstcadeaus Dat doe je zo

Is het bij jou een traditie om anderen te trakteren op cadeaus tijdens de kerstdagen? Dan kan het zomaar eens zo zijn dat de decembermaand bij jou altijd vrij duur is. Echter zijn er een aantal dingen die je kunt doen om te besparen op jouw kerstcadeaus, waardoor je dus ook minder geld kwijt bent voor de feestdagen. Hoe je dit kunt realiseren? In dit artikel zetten wij wat handige tips op een rij, dus lees vooral verder!

Stel een maximumbudget op

Hoe je makkelijker geld kunt besparen op cadeaus voor de feestdagen? Door een maximumbudget op te stellen. Bepaal wat je maximaal kwijt wilt zijn aan de cadeaus die je gaat kopen. Je kunt een totaalbedrag kiezen, maar het kan ook een optie om per persoon een bedrag in gedachten houden. Zodra je een budget opgesteld hebt, kun je op zoek naar een cadeau dat binnen dit budget valt. Zo betaal je niet zomaar te veel.

Wacht op Black Friday

Vrijdag 26 november is het zover: Black Friday. Op deze dag geven ontzettend veel winkels hoge kortingen op producten. Maar niet alleen op de vrijdag zelf, ook in de week ervoor al en op de maandag erna worden er flinke kortingen gegeven. De periode rond Black Friday kan daarom het ideale moment zijn om te gaan shoppen voor jouw kerstcadeaus. Wanneer je deze namelijk koopt tijdens Black Friday, kan dit je best wat geld besparen. Vooral als je kerstcadeaus voor meerdere personen moet kopen, kan dit aardig veel geld schelen. Het kan dus zeker verstandig zijn om al in deze periode kerstinkopen te doen, want dit bespaart je én een hoop geld én een hoop stress. Uiteraard kun je jezelf dan ook een leuk kerstcadeautje geven, zeker als het product toch in de korting is. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie nieuwe lingerie?

Vergelijken van winkels

Hoe je ook geld kunt besparen op kerstcadeaus, is om meerdere websites met elkaar te vergelijken. Heb je bijvoorbeeld een product in gedachten, die bij meerdere winkels te koop is? Koop dit product dan niet gelijk op de eerste website die je hebt gezien. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat het product bij een andere winkel een stuk goedkoper is. Wie weet is daar op dat moment wel korting en kun je geld besparen.

Op zoek naar kortingscodes

Vergelijken van winkels

Winkeliers willen natuurlijk graag dat jij iets bij hen koopt. Daarom bieden sommige winkels een welkomstkorting aan. Door jezelf bijvoorbeeld in te schrijven voor de nieuwsbrief, krijg jij dan een kortingscode toegestuurd. Dit is natuurlijk mooi meegenomen. Zo hebben zij een nieuwe abonnee op de nieuwsbrief en jij hebt korting die je kunt gebruiken. Je kunt ook het internet zelf nog even afspeuren, wellicht kom je nog een kortingscode tegen die het doet. En zeg nou zelf: korting is altijd fijn. Die decembermaand is tenslotte vaak al duur genoeg.

Deze tips kun je zeker in je achterhoofd houden als je graag wat geld zou willen besparen op de kerstcadeaus dit jaar. Wie weet kan het jou erbij helpen om goedkoper cadeaus uit te zoeken. En zo maak je de decembermaand wat minder duur voor jezelf!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer