Wonen

Tips voor een warme woning

Mamasopinternet766 x bekeken
Tips voor een warme woning

Misschien vind jij net als veel andere mensen de wintermaanden iets gezelligs hebben, iets knus. De kinderen spelen meer binnen en hebben vriendjes en vriendinnetjes over de vloer, de kaarsjes mogen steeds vroeger aan en de chocolademelk kan weer uit de kast gehaald worden. Toch is al het voorgaande een stuk minder fijn wanneer dit plaatsvindt in een koud huis. Een goed geïsoleerde en warme woning is dan ook van groot belang tijdens de wintermaanden. Wij geven je graag een aantal tips. Heb je bijvoorbeeld ooit weleens gedacht aan het plaatsen van een radiator ventilator?

Een gasvrij huis

Deze eerste tip is direct de meest ingrijpende en staat wellicht bijna op zichzelf. Wil jij namelijk graag een warme woning tijdens de wintermaanden en maak jij hierbij nog gebruik van gas, dan is het wellicht verstandig om eens na te denken over eventuele aanpassingen. De gasprijs neemt de afgelopen periode namelijk enorm toe en kan hierdoor een grote kostenpost gaan vormen wanneer je niet kijkt naar alternatieven. Hierbij kan je denken aan het installeren van een warmtepomp, het installeren van zonnepanelen en het overstappen op elektrisch koken. Dit zijn beslissingen die niet over één nacht ijs gaan en een hoop kosten met zich meebrengen, maar waar je op de lange termijn profijt van gaat hebben. Denk er dan ook zeker eens goed over na.

Het plaatsen van een radiator ventilator

Minder ingrijpend dan het overstappen op een gasvrij huis, is het plaatsen van een radiator ventilator. Dit klinkt misschien als ingewikkeld en kostbaar – niets is minder waar. Kies je er namelijk voor om een radiator ventilator te installeren, dan is dit puur een kleine ventilator die je op elk type radiator kunt plaatsen en welke het proces van stijgende warme lucht versneld. Dit alles zorgt ervoor dat de verwarming meer warmte afgeeft en het huis sneller wordt verwarmd. Onder aan de streep zorgt dit ook nog eens voor een kostenbesparing, aangezien een radiator mét ventilator bij een lagere temperatuur evenveel warmte afgeeft als een radiator zonder deze ventilator. Win-win én een goed verwarmd huis.

Sluit ramen en deuren

Sluit ramen en deuren

Het sluiten van ramen en deuren klinkt als voor de hand liggend, maar wordt toch door veel mensen over het hoofd gezien. Door namelijk deuren in huis gesloten te houden, zorg je ervoor dat de lucht minder goed kan circuleren en warme lucht zo dus minder snel verloren gaat. Onder het sluiten van ramen en deuren valt trouwens ook het dichten van kieren en het zorgen voor tochtstrips. Alles om de warme lucht zoveel mogelijk binnen te houden.

Gordijnen dicht en kaarsjes aan

Gordijnen dicht, kaarsjes aan en samen met de kids onder een dekentje op de bank naar hun lievelingsfilm kijken. Dit is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor extra warmte. Door de gordijnen open te houden wanneer de zon schijnt en dicht te doen wanneer deze onder is, hou je op een natuurlijke manier de warmte in huis. Daarnaast zorgen de kaarsjes nog voor wat extra warmte. Kortom, mega knus én praktisch.

Van welke tips ga jij gebruik maken om zo jouw woning warm te krijgen en te houden tijdens de koude wintermaanden?

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer