Gezondheid

Gemotiveerd blijven om te sporten? Deze gadget heb je nodig!

Mamasopinternet829 x bekeken
Gemotiveerd blijven om te sporten? Deze gadget heb je nodig!

Fit blijven is iets wat we allemaal wel graag zouden willen. Hier is echter flink wat doorzettingsvermogen en discipline voor nodig. Als we eerlijk zijn beschikt helemaal niemand ten alle tijden over die twee eigenschappen, dus soms kan het erg moeilijk zijn om een actieve levensstijl te blijven hanteren. Aangezien we af en toe even wat extra motivatie kunnen gebruiken, raden we je graag aan om een fitnesstracker aan te schaffen. Dit kan om meerdere redenen helpen je te motiveren en we vertellen je graag waarom!

Maakt sporten leuker

Of je sporten nu wel of niet leuk vindt, een fitnesstracker maakt het direct een stuk leuker.Deze kan bijvoorbeeld echt als virtuele partner dienen en je via je pols pushen om nét dat stapje extra te zetten. Een voorbeeld hiervan is het garmin vivoactive horloge, die je middels je gemeten sportprofiel extra trainingsmodules aanbiedt. Vergelijk het met een sportmaatje, die ervoor zorgt dat je toch van de bank komt om aan de slag te gaan!

Herinnert je aan je doelen

Een fitnesstracker of smartwatch met activity tracker geeft je eens in de zoveel tijd een seintje om iets te gaan doen. Je kunt een garmin smartwatch kopen, welke om de zoveel tijd een seintje geeft om weer even een stukje te lopen. Zeker wanneer je de gehele dag achter een bureau zit en hierdoor weinig beweegt, kan dit echt een uitkomst zijn. Soms heb je het namelijk echt niet in de gaten dat je al drie uur achter elkaar stilzit en dat het weer even tijd is om je spieren aan het werk te zetten. Als je werkdag erop zit zie je vervolgens dat je slechts tweeduizend stappen hebt gezet, dus dat het tijd is om even te gaan wandelen buiten of om naar de sportschool te gaan.

Herinnert je aan je doelen

Confronteert je met de feiten

De activity trackers van tegenwoordig zijn ontzettend geavanceerd en kunnen van alles meten. Denk hierbij aan je hartslag, zuurstofgehalte, stressniveau en natuurlijk hoe actief je bent geweest. Als jij ziet dat je stresslevel erg hoog zit, je weinig uren slaapt en je hierdoor dus geen actieve levensstijl kunt hebben, is het tijd om het een en ander te veranderen. Deze feitjes maken je een stuk bewuster van hoe jij met je lichaam omgaat, waardoor je sneller actie kunt ondernemen.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer