WonenTuin

Hoe creëer je een levendige tuin voor deze zomer

Mamasopinternet867 x bekeken
Hoe creëer je een levendige tuin voor deze zomer

Met deze tips maak jij jouw tuin klaar voor de zomer

Wil jij een levendige tuin creëren deze zomer? Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet, waardoor je niet alleen jouw tuin zomerklaar kunt maken, maar tijdens de zomermaanden ook veel plezier met jouw gasten in de tuin beleeft. Lees snel verder voor onze tips en creëer een levendige tuin deze zomer.

Plaats een partytent

Met een partytent kun je je pas echt in de tuin vermaken gedurende de zomermaanden. 
Als het toch regent, zit je heerlijk droog en je kunt er al je gasten in kwijt. Je kunt deze tenten in verschillende groottes kopen, waardoor er altijd wel een geschikte partytent voor jouw gelegenheid is.

Koop nieuwe tuinmeubelen

Zijn jouw tuinmeubelen aan vervanging toe? Dan wordt het hoog tijd om nieuw meubilair voor in de tuin te kopen, zoals VidaXL tuinmeubelen. Met nieuw tuinmeubilair weet je zeker dat jouw gasten comfortabel zullen zitten tijdens de zomer en kun je zelf ook volop genieten in je eigen tuin. Tuinmeubelen maken jouw tuin een stuk levendiger.

Verwijder groene aanslag

Groene aanslag geeft je tuin geen fijne aanblik. Daarom is het belangrijk mossen en algen weg te halen. Ook omdat ze ervoor kunnen zorgen dat houten vlonders en bloembakken worden aangetast. Door groene aanslag weg te halen, oogt jouw tuin weer fris en fruitig. 

Snoei de tuin

Zorg ervoor dat je bomen, planten en struiken in de tuin snoeit. Doordat je hiermee de groei van het groen in je tuin stimuleert, zal je tuin veel levendiger ogen. Zorg ervoor dat je scherp snoeigereedschap gebruikt. Maak je rafelige sneden, dan kunnen de planten last krijgen van schimmels en ziektekiemen. Verwijder oude en dode takken, alsmede scheef hangende takken of takken die elkaar kruisen. 

Zorg voor een vruchtbare bodem

Als je jouw bodem vruchtbaar maakt, zal dit ervoor zorgen dat je planten en bloemen nog sterker zullen worden en beter groeien. Hiervoor gebruik je compost of organische mest. Je zal zien dat je tuin hierdoor een stuk levendiger wordt. 

Zorg voor nieuwe planten en bloemen

Zorg voor nieuwe planten en bloemen

Geef jouw tuin een fantastische uitstraling met nieuwe planten en bloemen. Ga voor grote exemplaren en wissel diverse bijzondere planten met elkaar af. Voordat je nieuwe bloemen gaat planten, is het eerst van belang de aarde goed om te woelen. Zo kunnen de wortels straks volop water opnemen en hebben ze voldoende zuurstof. Ga naar je lokale tuincentrum en koop diverse soorten zaden. Zorg er wel voor dat deze zijn toegepast op het seizoen, zodat je tuin straks geheel gekleurd is met mooie planten. 

Kies ook voor een levendige tuin

Wil jij je tuin levendig maken, zodat je straks in de zomer volop kunt genieten? Ga dan aan de slag met onze tips. Koop nieuw tuinmeubilair, haal onkruid uit de tuin en zorg voor nieuwe planten en bloemen, zodat jouw tuin er straks mooi bij zal staan. Wij wensen je alvast veel plezier in je tuin!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer