WonenBabykamerKinderkamer

Kinderkamer decoreren: lees deze leuke ideeën!

Mamasopinternet1590 x bekeken
kinderkamer decoreren

Het is zo leuk om een kinderkamer in te richten! Waarom? Omdat je er je vrije fantasie de loop bij kunt laten. Nou ja, die van jou en je kind dan natuurlijk. De kamer moet zowel van praktische als speelse elementen zijn voorzien. Het moet een kamer zijn waar je kind zich fijn voelt, waar het tot rust komt maar ook uitdaging vindt om te leren en te spelen. Maak gebruik van deze leuke ideeën en ga er direct mee aan de slag!

De muren

Een kinderkamer inrichten begint met het uitzoeken van de kleur. De kleur mag wat meer uitgesproken zijn dan de rest van de woning. Wil je de trend volgen wat kleurgebruik betreft, maak dan gebruik van exotische kleuren aan de wanden. Kleuren als terracotta, bordeauxrood, groen en okergeel passen goed bij een avontuurlijke kamer. Donkerblauw is een kleur die ook steeds meer fans krijgt. Combineer deze kleuren met vergrijsde pasteltinten om licht en ruimte effect te creëren. Stem de kleur bij voorkeur af op de smaak en het karakter van het kind. Zorg er wel voor dat je niet te veel kleuren gebruikt. Kies liever voor een accentmuur en maak verder gebruik van begeleidende kleuren. Je kunt hiervoor kiezen voor toon-op-toon tinten of witte verf. Van een muur maak je ook een echte eyecatcher met een muurschildering. Is je kind liever zelf de kunstenaar, richt dan (een deel van) de muur in met schoolbordverf. Met een paar lagen magneetverf eronder kan het kind ook zijn losse tekeningen onder een magneetje tentoonstellen.

Thema kamer?

Is je kind helemaal weg van een bepaald dier, sprookje, speelgoed of iets dergelijks? Dan kun je het onderwerp als thema gebruiken voor de inrichting. Daarmee creëer je een kamer waar het zich meteen in thuis voelt. Gebruik kleuren die passen bij het thema en maak het af met bijbehorende accessoires. Ook het kinderbed kun je volledig aanpassen aan het thema. Tegenwoordig zijn er uiteenlopende kinderbedden verkrijgbaar: met glijbaan, in de vorm van een boomhut, vogelhuis, kasteel, auto of indianentent (tipi), echt je kunt het zo gek niet bedenken. Zie deze leuke kinderbedjes van Petite Amélie.

Heb je er geen ruimte voor, dan kun je met verschillende (natuurlijke) materialen of toepasselijke accessoires toch eenzelfde sfeer rondom het bed creëren. Zo geef je een bed een stoere Viking look met verschillende kleden met dierenprint en een houten hertengewei decoratie aan de muur. Voor een prinsessen bed (zie Pinterest) plaats je een rail aan het plafond waar je gordijnen van voile of glanzende stof aan hangt.

thema kamer
© Petite Amélie

Opbergruimte

Kinderen hebben nu eenmaal veel spullen: van speelgoed tot de meest uiteenlopende verzamelingen. Verzin daarom verschillende oplossingen om al die spullen op een makkelijke manier op te bergen zodat er in de kamer snel en makkelijk kan worden opgeruimd. Denk bijvoorbeeld aan opbergkisten, afsluitbare manden met labels of plaatjes. Hoe aantrekkelijker ze zijn, hoe sneller je kind het misschien zelfs leuk zal vinden op te ruimen.

Trends voor 2019 en 2020

Op de verschillende woonbeurzen kun je alvast een voorproefje krijgen van de trends voor de kinderkamer anno 2019/2020. Laat je inspireren door de ideeën die je kunt halen uit de verschillende woonmagazines, tijdschriften, woonwinkels en het internet (Pinterest/Instagram).

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer