KinderkamerWonen

Kinderkamer inspiratie – Met kleine aanpassingen een groot verschil!

Mamasopinternet1587 x bekeken

De kinderkamer is een plek waar de kleine zich helemaal op zijn of haar gemak voelt. Het is een kamer waarin wordt gespeeld, geslapen en voorgelezen. Een kamer die af en toe wat verandering doormaakt, vanwege alle groeisprongen en ontwikkelingen van het kind. De kamer groeit daarin mee! Met een paar kleine (en betaalbare!) aanpassingen, kan een groot verschil worden gecreëerd. De kamer krijgt een metamorfose!

Lichtpuntjes in de kinderkamer

Een kleine verandering, maar het verschil is direct zichtbaar. Als je de lamp vervangt, dan zie je meteen het effect. Ga je voor een subtiele variant of kies je juist voor een opvallende look? De uitstraling van de lamp kan stoer, romantisch, stijlvol maar ook speels zijn. Kies je voor halogeen verlichting, spaarlampen of toch voor LED lampen? Plaats je een nachtlampje in de kamer die passend is bij de plafondlamp of kies je toch een kinder hanglamp? Het assortiment aan lampen is erg groot. Onze favoriete webshop voor kinderlampen is Lampenzo. Daar shop je designlampen voor een spotprijs!

De muren

Het leukste deel van de metamorfose zit in het aanbrengen van een bepaalde kleur op de muur. De muur in de kinderkamer kan worden geschilderd of het kan worden voorzien van een vrolijk behangetje. Net wat de wensen zijn! Kies voor een natuurlijke tint voor rust en eenheid in de ruimte of voor een feestelijke kleur die de eyecatcher van de kamer zal vormen. De lievelingskleur van het kind kan ook worden gekozen, net wat aansluit bij de uitstraling van de kamer. Het schilderen van een muur vergt wel wat meer inspanning en tijd, maar het effect is goed zichtbaar!

Een mooi vloerkleed

Heb je al een keer in de woonkamer een ander kleed neergelegd? Dan weet je dat het meteen zorgt voor een andere uitstraling van de ruimte. Een vloerkleed maakt de woonkamer stijlvol en warmer. Bovendien loopt het heel prettig, dat geldt ook voor het plaatsen van een vloerkleed in de kinderkamer. Het kind kan er lekker op spelen en zijn of haar fantasie erop loslaten. De kamer ziet er meteen toegankelijk en warmer uit! Ook is het lekker om uit je bed op een vloerkleed te stappen, waardoor je niet in aanraking komt met een koudere vloer. Vloerkleden heb je in allerlei vormen en maten. Kies de afmeting die goed aansluit op de ruimte waarin het wordt geplaatst.

vloerkleed kinderkamer

Speelhoek inrichten

Eens in de zoveel tijd is het goed om de speelhoek even op een vernieuwende manier te organiseren. Bijvoorbeeld door het speelgoed te sorteren (kijk meteen of het speelgoed aansluit bij de ontwikkelingen en leeftijd) en in een mand of bak te plaatsen. Maak een gezellig hoekje die uitnodigend werkt. Ook kan er een bureautje worden geplaatst wanneer het kind hier ook aan toe is. Zet er een leuk tafellampje op, schuif er een mooie stoel bij aan en zet er een vrolijk knuffeltje neer. De speelhoek is een plek waar de creativiteit en ontwikkeling van het kind extra wordt gestimuleerd. Het bekende speelkeukentje stimuleert bijvoorbeeld het inlevingsvermogen en fantasie van kinderen. Ook de fijne motoriek komt eraan te pas. Veel speelplezier!

speelhoek kinderkamer

Meubels voorzien van een nieuwe plek

De goedkoopste manier van de metamorfose is het verplaatsen van de meubels. De herindeling van de kamer moet natuurlijk wel goed voelen. Door de meubels een andere plek te geven, hoeft er niet geïnvesteerd te worden in nieuwe accessoires of woondecoratie, maar je geeft de kinderkamer toch een verfrissende uitstraling.

Veel succes met deze metamorfose!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer