DIYKinderkamerVeiligheid

Krukjes mooi maken: 6 DIY ideeën

Judith4111 x bekeken

Heb je een krukje nodig voor je kind? Dan kun je natuurlijk gewoon een standaard, saai modelletje kiezen. Tenslotte zijn de echt leuke krukjes meestal behoorlijk duur. Toch kun je ook aan een hartstikke hip en gaaf krukje komen, terwijl je er weinig voor betaald. Hier vind je 6 leuke DIY projecten waarbij je een simpel krukje omtovert in een prachtig en trendy must-have!

1. Bontkrukje

Wil jij een mooi krukje met bont, maar vind je dat eigenlijk iets te duur? Maak hem gewoon zelf! Het enige wat je nodig hebt is een houten krukje (bijvoorbeeld van Ikea), een lap vilt en een bontvel of imitatiebont. Schroef de bovenkant van het krukje af. Bekleed deze met het vilt, bij voorkeur met lijm. Trek daarna het bont er overheen en zet dit vast met lijm of met een nietpistool. Schroef dan de bovenkant van het krukje weer op het onderstel en voilà: een prachtig bontkrukje!

Bontkrukje
www.preciouslyme.com

2. Stoere Ikea-krukjes

Een simpel standaard Ikea krukje kan gemakkelijk worden opgeleukt. Deze krukjes zijn bijvoorbeeld gepimpt met behulp van vrolijke folie. Ze zijn ook in passende kleuren geverfd, waardoor de krukjes een heel andere look hebben dan het originele krukje dat je bij Ikea koopt.

Gepimpte krukjes
www.gespotvoorjou.nl

3. Handlettering op een krukje

Het plaatje past niet helemaal bij het idee, want het is eigenlijk een bankje dat bestaat uit krukken. Maar toch… Het laat wel zien hoe leuk het is om letters op een krukje te zetten. Je kunt ze er bijvoorbeeld op schilderen of zelfs een krukje maken met handlettering. Zoals je vast wel weet is dat helemaal in en een krukje zal zo een prachtige nieuwe look krijgen.

Handlettering op een krukje
www.zin.nl

4. Knuffelgezichtje

Je kent die gezichtjes wel die je veel ziet in Scandinavische babykamers. Die kun je natuurlijk ook gewoon zelf op een krukje schilderen. Het is wel aan te raden om even te oefenen. Gebruik een matte lak om de kruk te schilderen. Het gezichtje kun je erop schilderen, maar een speciale stift met niet-wasbare inkt werkt ook prima en is voor veel mensen makkelijker.

Gezichtje op kruk
www.mommodesign.com

5. Time-out krukje

Geef jij je kind weleens een time-out? Dan is dit DIY idee echt iets voor jou! In het midden van het krukje maak je een zandloper die aangeeft hoe lang de time-out duurt. Dat kun je doen met behulp van twee afgesneden pet-flessen. In het midden werk je de aansluiting af met lint, touw of een houten knoop. De petflessen vul je met grof zand. Check eerst hoe lang het duurt voordat het doorgelopen is voordat je de petflessen in het krukje vastmaakt.

Time-out krukje
www.decorextra.com

6. Vintage Ikea-krukje

De Ikea heeft alleen artikelen in de Scandinavische stijl. Toch moet je toegeven dat dit vintage krukje er prachtig uitziet! Hoe je dat doet? Schilder het krukje met een grijzige of witte verf. Neem dan een grof schuurpapier en schuur er overheen. Eventueel kun je ook een whitewash of greywash gebruiken en dan opschuren. Zo krijg je een gaaf vintage effect. Hoezo is dat krukje gloednieuw?

Vintage krukje
www.apartmenttherapy.com

Met kinderen is het ideaal om meerdere krukjes in huis te hebben. Gelukkig hoeven dat geen lelijke, storende elementen te zijn. Met deze 6 gave DIY tips tover jij een saai krukje om in een prachtig item voor elk huishouden!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer