DIY

Wenskaart sturen? Leuke tips en inspiratie!

Mamasopinternet149 x bekeken
Wenskaart sturen? Leuke tips en inspiratie!

Stuur eens wat vaker een wenskaartje! Dat is leuk en eigenlijk ook hartstikke makkelijk. Zeker met deze tips: heb je al eens aan deze ideeën gedacht? Er zijn natuurlijk een heleboel aangelegenheden om een kaart te sturen. Een geboorte, verjaardag of trouwdag: dat zijn nog maar een paar opties. Of stuur gewoon zomaar een kaart. Een kleine moeite, maar tegelijkertijd een groot gebaar.

Mooie momenten voor kaartjes

Kies mooie momenten uit om kaarten te versturen. En dat zijn veel meer momenten dan je vooraf misschien denkt! Zijn kennissen van je vorig jaar getrouwd? Stuur dan een 1 jaar getrouwd kaartje om ze te feliciteren. Geboorte, verjaardag en trouwdag noemden we hierboven al: denk op deze momenten aan een ander. Feliciteer tevens iemand met een nieuwe woning of een verloving. Maar ook om sterkte of beterschap te wensen, is een kaartje een fraai gebaar. Of bedank iemand met een kaartje. Je kunt ook sorry zeggen met een kaart. Zo zie je maar: heel veel momenten lenen zich voor het versturen van kaarten. Het is aan jou om er iets mee te doen.

Kaartje digitaal versturen

Je kunt een kaartje versturen op de traditionele manier, door een kaart te kopen, met pen een tekst te schrijven en de kaart in de brievenbus te gooien. Maar vandaag de dag kan het eigenlijk nog makkelijker, door een kaartje digitaal te versturen. Zo gaat het nog sneller! Hoe het werkt? Je kiest online een kaart, schrijft de tekst erop, vult het adres van de ontvanger in en kies een bezorgdatum. Dat kan met elk type kaart, zoals een felicitatie geboorte kaart als er een baby’tje is geboren. Weet je van tevoren al dat je het binnenkort druk gaat krijgen? Dan kun je het sturen van bijvoorbeeld een verjaardagskaart alvast inplannen, door de juiste bezorgdatum in te vullen. Het is dus niet meer zo dat je precies een dag van tevoren het kaartje op de bus moet doen, hier zit wat meer speling in met een digitale kaart.

Zelf wenskaarten ontwerpen

Zelf wenskaarten ontwerpen

Nog zo’n voordeel van digitaal wenskaarten versturen? Het is heel makkelijk om (deels) zelf een kaart te ontwerpen. Dat is erg leuk als je creatief aan de slag wilt gaan. Kies bijvoorbeeld zelf uit welke tekst er op de voorkant van de kaart komt. Of kies de kleuren, prints of andere aankleding. Toch geen zin om hiermee aan de slag te gaan? Er zijn natuurlijk ook een ontzettend veel kant-en-klare designs die je gewoon direct kunt sturen: het ontwerpen van een kaart is optioneel, maar zeker interessant om een keer uit te proberen. Denk in ieder geval na over de stijl van het kaartje, of je ‘m nu zelf ontwerpt of niet. Wil je bijvoorbeeld een sierlijk, gezellig, grappig, klassiek of hip kaartje sturen? Bepaal wat het best past bij de ontvanger van de kaart, en natuurlijk de band die jullie samen hebben.

Kaart met cadeau

Wil je de ander echt in de watten leggen? Dan is alleen een kaart niet altijd genoeg. Stuur een kaart met daarbij een cadeau! Dit kan gewoon per post – lekker makkelijk, zeker als je geen bezoek bij diegene op de planning hebt staan. Wat je bij een kaart kunt versturen? Denk aan bloemen, ballonnen of chocolade: een mooi extraatje. Zo laat je pas echt zien dat je om de ander geeft, om welk moment het ook gaat.

Kies het perfecte moment uit om kaartjes te versturen: van verjaardag tot bedankje. Ontwerp helemaal zelf een kaart naar wens, en kies voor het gemak van digitaal versturen. Wie ga jij binnenkort verrassen met een leuke kaart?

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer