Fashion en beautyGezondheid

Last van pigmentvlekjes in de zomer? Gebruik deze tips!

Mamasopinternet1657 x bekeken
Pigmentvlekjes in de zomer

De warme maanden zijn weer aangebroken. Wist-je-dat zonlicht de kans op de vorming van pigmentvlekken versterkt? Waarschijnlijk heb je het zelf wel eens gemerkt. In de zomerperiode heb je meer pigmentvlekjes op je lichaam. Overigens is zonlicht niet de enige factor waardoor pigmentvlekken kunnen ontstaan. Zo kunnen deze vlekjes ook ontstaan door hormonale schommelingen, huidreacties of simpelweg een tekort aan pigment. Gebruik onze tips!

1. Pigmentvlekken verwijderen met laser

Een behandeling met een laser voelt als een speldenprikje en wordt door veel mensen niet als pijnlijk ervaren. Laat je vooraf goed informeren over de behandeling. Kies je voor pigmentvlekken verwijderen bij Huidzorg Klinieken dan heb je gemiddeld 1 tot 4 behandelingen nodig. Een behandeling vindt dan 1x in de 4 weken plaatsen. Tijdens je 1e consult kunnen zij een goede inschatting maken van het totaal aantal benodigde behandelingen. Zo weet je meteen waar je aan toe bent!

2. Gebruik zonnebrandcrème

Met zonnebrandcrème kan je je huid goed insmeren. Dit is een manier om de vorming van pigmentvlekken te voorkomen. Er zijn verschillende crèmes. Kijk goed op de verpakking tegen wat de zonnebrandcrème je beschermt en laat je goed adviseren bij de winkel waar je de zonnebrandcrème koopt. Heb je vragen? Schroom dan niet om advies te vragen.

Wist-je-dat je in de wintermaanden ook een crème kan gebruiken om de vorming van pigmentvlekken tegen te gaan? Ook hier geldt weer: laat je goed informeren bij de winkel waar je de crème koopt.

Meer lezen? Lees deze tips op libelle.nl.

Pigmentatie

3. Vermijd de zon

Deze tip klinkt wellicht iets te simpel, maar door simpelweg de zon te vermijden kan je de vorming van pigmentvlekken ook voorkomen. Dit kan door je lichaam te bedekken met kleding. Vergeet ook niet om je hoofd te beschermen met bijvoorbeeld een hoed of een pet.

Pigmentvlekken komen in vele vormen en afmetingen. Wist-je-dat op latere leeftijd de kans op vorming van pigmentvlekken groter wordt? Gelukkig zijn er diverse middelen om pigmentvlekken tegen te gaan, bijvoorbeeld door deze weg te laseren. Vraag voorafgaand aan een behandeling altijd naar hoe de behandeling er in de praktijk uit ziet en wat je kan verwachten, zodat je weet waar je aan toe bent.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer