ReizenVakantieVakantie & Uitjes

Ontdek de koninklijke juwelen en paleizen van Wenen

Mamasopinternet181 x bekeken
Ontdek de koninklijke juwelen en paleizen van Wenen

Wenen is een betoverende stad in Oostenrijk, met een rijke geschiedenis. Er is zelfs een liedje over geschreven! De stad was ooit de thuisbasis van het Habsburgse rijk, en heeft daardoor een schat aan koninklijke juwelen. Sommige zijn bekend, maar er zijn ook een aantal verborgen parels. In deze blog delen wij deze koninklijke juwelen en paleizen die de geschiedenis van Wenen hebben vormgegeven, zodat jij deze kunt bewonderen tijdens je citytrip naar Wenen.

Habsburgse rijk

Vroeger heerste het Habsburgse rijk vanuit Wenen en dit is nog steeds te zien en te voelen in de stad. Er zijn namelijk allerlei bijzondere paleizen, pleinen en gebouwen die uit die tijd stammen. Deze paleizen zijn tegenwoordig voor iedereen te bewonderen. Binnen de muren van deze paleizen worden schatten bewaard die verhalen vertellen over Wenen in de tijd van het Habsburgse rijk. Denk hierbij aan de Keizerlijke Kroon, van het Heilige Roomse Rijk. Dit is misschien wel een van de bekendste juwelen, die bewaard gebleven wordt in de Keizerlijke Schatkamer van het Hofburgspaleis in Wenen.

Schönbrunn paleis

Een van de meest bekende paleizen in Wenen, is het prachtige Schönbrunn paleis. Dit paleis, dat stamt uit de 18e eeuw, heeft meer dan 1400 kamers en wordt omringd door een groot oppervlak aan tuinen. De Habsburgse keizerlijke familie verbleef in de zomer in dit paleis, en is tegenwoordig een iconische bezienswaardigheid in Wenen. Als je je weekend Wenen aan het voorbereiden bent, moet je dus zeker niet vergeten om een bezoek aan het Schönnbron paleis in te plannen. Je kunt ervoor kiezen om zelf op zoektocht te gaan, maar ook is het mogelijk om een rondleiding van een tourgids te krijgen. Zo krijg je alle ins en outs mee over dit paleis en de geschiedenis hiervan.

Slot Belvedere

Slot Belvedere

Fans van kunst en kunstgeschiedenis, kunnen hun citytrip Wenen niet afsluiten zonder een bezoek aan Slot Belvedere. Dit paleis is namelijk een perfect voorbeeld van de architectuur uit de tijd van de rococo. De stijl draait om asymmetrie en lichte kleuren, de stijl is erg dramatisch en uitbundig. Het slot werd gebouwd in opdracht van kunstliefhebber en prins Eugène van Savoye. Een bezoek aan Slot Belvedere zal je dan ook meenemen terug in de tijd, naar de tijd waarin de rococo-stijl erg populair was. In het paleis worden verschillende kunstwerken tentoongesteld, die stammen uit diverse tijden. In Slot Belvedere hangt zelfs de breedste collectie aan kunst van schilder Gustav Klimt. Na het bewonderen van alle kunstwerken, kun je een mooie wandeling maken door de betoverende tuinen die rond Slot Belvedere liggen. Bovendien heb je vanuit de tuinen een prachtig uitzicht op het paleis.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer