Fun

Pizza party met de kids!

Mamasopinternet641 x bekeken
Pizza party met de kids!

Helemaal weg van Italië of houd je gewoon erg van lekker eten? Dan is een pizza-oven in je tuin ideaal! Zeker met kinderen samen is het super leuk om te doen! In de houtgestookte oven maak je zelf de allerlekkerste pizza’s. Met je ogen dicht en een lekker zonnetje waan je je zo in de Italiaanse velden. Smullen aan de picknicktafel van Kees Smit!

Een fijne plek om samen te genieten in de zomermaanden is natuurlijk buiten. Dit wordt alleen maar gezelliger wanneer je samen met je gezin, vrienden of familie lekker kunt eten samen. Een barbeque is al bij velen een vast onderdeel in de tuin, maar wat dacht je van een pizza-oven? Ook kan hij voor meerdere dingen worden gebruikt dan alleen pizza. Wel zo handig als een van de kleintjes meer gecharmeerd is van lasagna 😉 

Met z’n allen rond de tuinset om van een heerlijk deeg zelf je pizza te maken. Omdat je per pizza afbakt, kan iedereen naar wens een grote, of kleine, pizza maken. Ook leuk om de kinderen zelf de pizza te laten beleggen. Stal de ingrediënten in bakjes uit. Zo kiest iedereen gemakkelijk wat hij of zij lekker vindt. 

Een pizza-oven wordt behoorlijk warm. Denk aan zo’n 300-400 graden. Houd daarom de omgeving goed in de gaten. Niet het ideale moment om verstoppertje te spelen met deze temperaturen in de buurt. 

Met alle info over pizza-ovens kan een recept natuurlijk niet achter blijven. Hieronder zie je hoe je de lekkerste basispizza maakt! 

Pizza's maken

Recept voor 2 pizza’s:

  • 238gr bloem
  • 155ml water
  • 22gr zout
  • 0,13gr verse gist

Los het zout in het water op. Voeg hierbij de helft van de bloem en de gist. Voeg hierna langzaam aan de rest van de bloem toe. Blijf kneden tot het volledig is opgenomen.

Blijf het deeg zo’n 20 minuten goed doorkneden zodat dit soepel wordt. Doe dit op een bloem bestrooide werkbank, dit werkt het makkelijkst. Laat het deeg daarna 2 uur rijzen. 

Bewerk na deze 2 uur nogmaals het deeg, en laat dit nog enkele uren rijzen. Een leuk klusje om de dag mee te beginnen! Tegen de tijd dat je deeg klaar is, staan ze vast te watertanden bij de oven. Een goede pizzabakker controleert af en toe de pizzadeeg bolletjes om te zien hoe het rijzen verloopt. Als het deeg niet omhoog komt, probeer het dan naar een warmere plek te verplaatsen. 

Na 4-6 uur is je pizzadeeg klaar. Tijd om de oven voor te verwarmen! Check of alle kinderhandjes buiten beeld zijn en steek de oven aan. Nu is het tijd om het deeg uit te rollen.

Gebruik je vingers, of een deegroller voor het gladste resultaat.

Voor 2 lekkere basispizza gebruik je de volgende ingrediënten:

      –     220gr. gepelde tomaten

  • 250gr. mozzarella
  • Scheutje olijfolie
  • Zout

In ongeveer 10 minuten bak je de pizza af in je oven. Bestrooi hem met verse basilicum en klaar is Kees.

Aan tafel allemaal!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer