Cadeaus

Jouw speciale band met Vaderdag

Mamasopinternet1803 x bekeken
Vaderdag

Vaderdag is een leuke gelegenheid om stil te staan bij het vaderschap. Als kind geeft Vaderdag de gelegenheid om te laten blijken dat je blij bent met je vader en dat je hem dat wilt laten weten, op wat voor manier dan ook. Maar ook als moeder is het fijn om de vader van je kinderen te laten weten dat je blij bent met hem. Als vader en als echtgenoot. Een mooie gelegenheid dus om een gebaar te maken. In de vorm van een Vaderdag kaart, een Vaderdag cadeau of met zelf verzonnen Vaderdag gedichten. Vaderdag 2017 staat over een tijdje weer voor de deur. Goed om bij stil te staan hoe deze dag een mooi tintje te geven. Met een gebaar van dankbaarheid en waardering, vrolijkheid en genegenheid voor de man die laat zien dat hij van zijn kinderen houdt.

Vaderdag is tevens een gelegenheid om stil te staan bij wat vader voor jou en je kind(eren) betekent. Je kunt er in je uppie of samen met je kind bij stilstaan. Voor jullie allemaal betekent het vaderschap misschien weer iets anders. Het is goed om daar wat dieper op in te gaan en het er ook met je kind over te hebben. Zo creëer je tussen jullie allemaal een speciale en sterkere band. Het verdiept de relatie tussen jezelf, vader en kind(eren) alleen al door je te realiseren wat het voor jullie allemaal betekent en hier ook echt tijd voor te reserveren. Het mes snijdt dan aan twee kanten.

Maak van Vaderdag 2017 iets speciaals

Wat is nu een leuke manier om voor Vaderdag 2017 te laten merken dat vader gewaardeerd wordt? Je kunt natuurlijk een Vaderdag cadeau kopen in de vorm van een lekker luchtje, een goede fles wijn, whisky of een ander drankje dat hij lekker vindt. Maar wanneer je kleine kinderen hebt, is het natuurlijk ook heel erg leuk om een Vaderdag cadeau in elkaar te knutselen. Gezellig met je kind aan tafel iets maken dat speciaal voor hem is en hem het gevoel geeft dat hij echt belangrijk is voor zijn kinderen. En voor jou. Het is natuurlijk ook voor jou als moeder leuk om samen met je kind iets leuks te maken. Je maakt er dan een gezellige dag van die je samen met je kind doorbrengt en waarbij vader centraal staat. Het verdiept de band tussen jou en je kind en tegelijkertijd wordt je kind zich er bewust van dat papa een eigen speciale rol speelt in zijn of haar leven. En ook in dat van jou.

Een leuk Vaderdag cadeau samen maken

Wat dacht je van een leuk fotolijstje dat jullie helemaal versieren? Wat je daarvoor nodig hebt is een lijstje (heel goedkoop online te bestellen), een leuke foto van je kind, wat lijm en dingetjes om op de lijst te plakken. Je kunt denken aan macaroni, steentjes, papieren bloemetjes of wat je ook maar bedenkt. Macaroni heeft als voordeel dat het zich makkelijk laat verlijmen en ook altijd goed blijft. Als je het hele lijstje versierd hebt, kun je het nog verven met goud- of zilververf. Even laten drogen en je hebt een geweldig cadeau voor Vaderdag. En jullie hebben een gezellige middag met elkaar gehad.

Vaderdag gedichten maken

Wat ook leuk is om Vaderdag gedichten te maken. Die kun je voor je zelf maken om de vader van je kind(eren) mee te verrassen. Maar het is natuurlijk ook erg leuk om samen met je kind aan het dichten te slaan. Je kunt er dan net als bij Sinterklaas allerlei grappige gedichten van maken. Maar omdat Vaderdag een gelegenheid is die je ook heel serieus kunt bekijken, kun je ook stil staan bij de mooie rol die een vader voor zijn kinderen speelt. Dan wordt zo’n gedicht natuurlijk een stuk serieuzer. Je kunt bijvoorbeeld samen met je kind woorden gaan zoeken die rijmen op liefde, vertrouwen en eerlijkheid. Ga samen met je kind kijken wat vader voor hem of haar betekent en zoek daar een paar mooie rijmwoorden bij.

Voor je kind betekent Vaderdag een moment van stilstaan bij wat papa voor hem of haar betekent en hij of zij kan zo uiting geven aan zijn waardering voor papa. Voor vader is het straks een fijn idee dat zijn kind(eren) iets moois voor hem gedaan heeft en uitgebreid nagedacht heeft over wat papa betekent in zijn of haar leven. En natuurlijk vindt hij het ook een fijn idee dat jij er zoveel energie in hebt gestopt. Dat is voor jezelf ook fijn, omdat je inhoudelijk goed bezig bent geweest met je kind. En je doet er de vader van je kind(eren) een groot plezier mee.

Samen iets kopen met je kind voor Vaderdag

Ook een leuk idee is om samen met je kind te gaan shoppen. Gewoon naar verschillende winkels en dan samen kijken wat nu een leuk cadeautje is voor Vaderdag. Jullie kunnen samen uitmaken of het toepasselijk is. Jullie weten allebei zeker wat hij leuk of lekker vindt, maar je zult zien dat jullie verschillende ideeën hebben over hoe belangrijk het voor hem is om het te krijgen. Zo kan zich een leuk gesprek of discussie ontwikkelen over wat belangrijk is voor de man die zo’n centrale rol speelt in jullie leven. Daar kun je op doorgaan en het zal jullie allebei een leuke herinnering geven omdat het toch weer quality time met je kind is. Jullie kunnen natuurlijk iets kopen dat je kind aan vader geeft en je kunt ook samen iets kopen dat je zelf aan hem cadeau geeft met Vaderdag.

Cadeautjes speciaal inpakken

Wat ook grappige momenten oplevert samen met je kind, is het cadeautje inpakken op een speciale manier. Gewoon een cadeaupapiertje erom heen is ontzettend saai. Maar je kunt een Vaderdag cadeau veel leuker maken door het op een bijzondere manier te verpakken. Het uitpakken is dan op zich al een feest. Rijg bijvoorbeeld een stel kralen aan een touwtje en wikkel deze om het cadeau heen. Als je iets van Fimo klei hebt, kun je ook nog kralen maken die je gebruikt. Dan ben je ook weer een tijdje bezig met je kind en heb je een leuke (regenachtige) middag veel plezier samen. Je kunt op het ingepakte cadeau van alles plakken: figuurtjes, bloemetjes, schelpjes en noem maar op. Maak ten slotte met een mooi lint een grote strik om het cadeau en vader heeft een Vaderdag cadeau waar hij hele leuke herinneringen aan bewaart. Je kind zal niet kunnen wachten tot de zo goed voorbereide Vaderdag aanbreekt en jullie gaan een heel leuke dag tegemoet.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer