KinderkamerWonen

Tips om je kinderkamer netjes te houden

Mamasopinternet2452 x bekeken

Een opgeruimde kinderkamer. Het lijkt alsof dit ultrakorte zinnetje nooit kan kloppen. Hoewel we zelf al talloze keren bijna onze benen braken over rondslingerend speelgoed wanneer we de kamer van zoon- of dochterlief binnenliepen, bewijzen je graag dat een opgeruimde kinderkamer wel degelijk kan bestaan. Sterker nog, met deze opruimtips ligt zo’n nette kinderkamer zelfs binnen handbereik!

1. Kies voor opbergmeubelen

Het is een open deur, maar opbergmeubelen zijn ontzettend handig om een nette kinderkamer te creëren. Boekjes en schriften berg je op in de boekenkast (of een lager boekenrekje voor de allerjongsten onder ons). Kleding en pyjama’s gaan in de commode. En ook het nachtkastje bewijst haar nut, vooral als je eentje kiest met een of meerdere lades. Zo’n klein kastje is niet alleen ideaal om een nachtlampje op te plaatsen, maar ook veelgebruikte spulletjes voor het slapengaan kunnen hierin opgeborgen worden. Denk maar aan een Nintendo en bijbehorende spelletjes. Of dat ene boek waarin je zoon of dochter zo graag bladert voor het tijd is om het licht uit te doen.

2. Maak gebruik van opbergaccessoires

Praktische meubelen zijn vaak niet voldoende om alle spullen van je kind netjes op te bergen. In de kinderkamer is er altijd wel ergens een stuk speelgoed dat rondslingert of een verloren kous die je niet eerder had opgemerkt. Een speelgoedkist of opbergbox brengt vaak de orde terug. Koop een kist of box in het favoriete thema van je oogappel (Paw Patrol, Disney Princess of Winnie de Poeh?) en je zal zien: het opruimen zal een stuk vlotter gaan! Kleine kledingstukken verzamel je dan weer in leuke opbergmandjes die je ofwel in de kledingkast plaatst, ofwel een mooi plaatsje geeft op bijvoorbeeld de commode of een legplank.3

3. Maak gebruik van “vergeten” ruimtes

Elke kinderkamer heeft wel een aantal verloren plekjes: plekjes waarvan je niet goed weet wat ermee aan te vangen en die daardoor dan maar onbenut blijven. We denken hierbij in de eerste plaats aan de ruimte onder het bed. Wanneer je onder menig bed kijkt, zal je naast een hoopje stof vooral een grote leegte zien. Zonde, want die ruimte kan je nochtans goed benutten! Een bedlade vormt de ideale oplossing. Hierin kan je bijvoorbeeld beddengoed opbergen, waardoor je weer heel wat plaats bespaart in de commode of kledingkast! Een snelle zoektocht leert ons dat er heel wat online meubelwinkels bestaan die een ruim assortiment van kinderbedden met bijhorende bedlade aanbieden.

4. Leer je kinderen zelf opruimen

Dat een kind van één jaar nog niet zelf zijn speelgoed kan opruimen is niet meer dan logisch. Maar je dreumes kan dit wél, al dan niet met een beetje hulp van mama of papa. De beste tip die we je kunnen geven is eigenlijk heel logisch: leer je kind zelf zijn speelgoed opruimen nadat hij gedaan heeft met spelen en de kinderkamer zal er vanzelf een stuk opgeruimder bij liggen!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer