Wonen

Tips voor betere werkverlichting in de keuken

Mamasopinternet170 x bekeken
Tips voor betere werkverlichting in de keuken

De keuken vormt vaak het middelpunt van het gezinsleven. Als moeder breng je er veel tijd door. Het is daarom belangrijk om de keuken te voorzien van de juiste werkverlichting. Goed licht is essentieel om efficiënt en veilig te kunnen koken. In dit artikel vind je een aantal handige tips om de functionele verlichting in de keuken te verbeteren.

1. Kies voor inbouwspots

Led inbouwspots zijn een goede keuze voor werkverlichting in de keuken. Ze kunnen strategisch boven het aanrechtblad worden geplaatst om het werkgebied goed te verlichten. Het licht wordt gelijkmatig verspreid, waardoor er weinig schaduw ontstaat en je altijd goed zicht hebt. Daarnaast geven inbouwspotjes de keuken een moderne uitstraling. Je kunt ze in het plafond verwerken of onder de keukenkasten plaatsen. Kies altijd voor een LED variant om te genieten van een lager energieverbruik. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar zorgt ook voor een lagere energierekening. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

2. Voeg wandlampen toe

Naast inbouwspots kun je ook wandlampen toevoegen. Een verstelbare wandlamp keuken is perfect voor gerichte verlichting. Je kunt de lampen gebruiken voor specifieke taken, zoals het verlichten van een kookboek of beter zicht in de koffiehoek. Wandlampen zijn verkrijgbaar in veel stijlen, dus je kunt er altijd eentje vinden die past bij de inrichting van de keuken.

3. Richt licht op het werkblad

Richt licht op het werkblad

Vergeet niet om de lampen goed te richten op het werkblad of het oppervlak waar je meer licht nodig hebt. Met verstelbare armaturen is dit klusje zo geklaard. Als de verlichting niet verstelbaar is van richting, is het extra belangrijk om goed na te denken over de plaatsing. Voor sfeerlicht is de richting van het licht minder belangrijk. Een sfeerlamp heeft de functie om de keuken gezelliger te maken met zacht en indirect licht.

4. Gebruik warmwit licht

Voor goed zicht kies je voor warmwit licht met een kleurtemperatuur tussen de 2700 en 3000 Kelvin. Het oogt een stuk aangenamer dan koel licht, maar is niet te geel van kleur waardoor je zicht verliest. Grenst de keuken aan de eetkamer en wil je de ruimte nog sfeervoller maken? Voeg dan ook een dimmer toe om het licht te verzachten.

5. Veiligheid boven alles

Veiligheid in de keuken is cruciaal. Vooral als je als moeder druk bezig bent en er jonge kinderen rondlopen. Zorg ervoor dat de gekozen verlichting veilig is geïnstalleerd. Controleer of armaturen stevig vastzitten en of alle bedrading netjes is weggewerkt om ongelukken te voorkomen.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer