Praktisch

Rust voor moeders: hoe belangrijk is dit en hoe pak ik zo’n moment?

Mamasopinternet207 x bekeken
Rust voor moeders: hoe belangrijk is dit en hoe pak ik zo’n moment?

Als moeder zijnde met jonge kinderen is je dagelijkse leven waarschijnlijk erg hectisch en heb je een hoop verantwoordelijkheden. Je wordt meestal vroeg wakker en de ochtenden kunnen in veel gevallen chaotisch zijn. Je moet de kinderen klaar maken voor school, zorgen voor hun lunchpakket en ontbijt in de ochtend om ze vervolgens naar school te brengen. Hierbij zit nog niet het bemiddelen van ruzies tussen broer en zus, het begeleiden van huiswerk en alle andere belangrijke zaken voor een goede opvoeding van je kinderen. Ondanks deze drukte en chaos, is het van essentieel belang om zo nu en dan ook even een momentje voor jezelf te nemen. Even helemaal nergens aan denken en niets te hoeven doen. Een bakje koffie kan je hier aanzienlijk mee helpen. Benieuwd waarom? Lees dan gauw verder.

Koffie is magie

Over de hele wereld wordt er ontzettend veel koffie gedronken. Voor vele zal dit een vast ochtendroutine zijn of even een momentje van rust. Door de overheerlijke geur die verse koffiebonen met zich meebrengt en de sterke aroma’s lijkt de chaos en hectiek direct weg te trekken. Daarnaast kan koffie voor veel positieve effecten zorgen. Door het stofje cafeïne dat in de koffie zit zul je een energieboost ervaren waardoor je geconcentreerder, alerter en lekkerder de dag in kunt gaan. Ook kan het natuurlijk dienen als boost die je midden op de dag even nodig hebt. Heb je liever geen cafeïne in je koffie en wil je gewoon puur genieten van en overheerlijke smaak van koffie? Dan kun je ook voor cafeïnevrije koffiebonen gaan. Met deze variant kun je zelfs in de avonduren genieten van een heerlijk bakje koffie zonder vervolgens de hele nacht wakker te liggen.

Een moment voor jezelf

Een moment voor jezelf

Hoe druk je ook bent en hoe chaotisch een dag ook voor je kan zijn, het pakken van een momentje rust is van essentieel belang. Al is het maar even 5 minuutjes op een dag, zorg ervoor dat je even een momentje in de drukte hebt waarin je even nergens aan hoeft te denken en niets hoeft te doen. Geniet tijdens dit moment van een heerlijk bakje koffie zodat je vervolgens weer met een frisse mind de dag kunt voortzetten.

Welke koffie is het lekkerst?

Ieder mens is anders en ieder mens vindt dus iets anders lekker. Het is daarom lastig te zeggen welke koffie het lekkerst zal zijn voor jou. Wel is het zo dat koffie capsules erg veel variatie biedt in soorten en smaken, en daarnaast ook eenvoudig en snel te bereiden is. Het is dus raadzaam om lekker veel verschillende koffies uit te testen zodat je echt tot de koffie kunt komen die het beste bij je past.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer