Wonen

Stijlvolle én veilige meubelstukken voor je interieur

Mamasopinternet155 x bekeken
Stijlvolle én veilige meubelstukken voor je interieur

Veiligheid en stijl in je interieur gaan hand in hand. En alhoewel het niet altijd zo eenvoudig lijkt, is het echt mogelijk om dit te creëren. Het is hierbij vooral belangrijk om te weten dat de meubels die je koopt niet alleen mooi moeten zijn, maar ook veilig voor jouw gezin. Het uiterlijk en de functionaliteit van meubels spelen een grote rol in het ontwerpen van jouw ideale leefruimte, maar de veiligheid mag natuurlijk niet ontbreken. Hieronder vind je een aantal overwegingen die je kunnen helpen bij het uitzoeken van stijlvolle én veilige meubelstukken voor je interieur.

Let op de constructie van de meubels

De veiligheid van meubels hangt af van de constructie. Een loszittend onderdeel zoals een armleuning of tafelpoot kan gevaren opleveren. Controleer ook of de meubels voldoen aan de veiligheidsvoorschriften. Kies dus voor meubilair dat een solide constructie heeft, niet wiebelt en stevig staat.

Het design van de meubelstukken

Net als de constructie van meubilair, speelt ook het design een rol in de veiligheid. Onhandige ontwerpen kunnen in huis tot gevaarlijke situaties leiden. Organische tafels met afgeronde randen zijn daarom een stuk beter dan tafels met scherpe randen en hoeken.

Overweeg het materiaal van de meubels

Overweeg het materiaal van de meubels

Wanneer je overweegt meubels te kopen, is het belangrijk om na te gaan welke materialen er zijn gebruikt om deze te maken. Kies voor duurzame materialen die veilig zijn voor je gezin. Kijk uit voor meubels die zijn gemaakt van materialen met gifstoffen. Ga eerder voor materialen die duurzaam, veilig en makkelijk schoon te maken zijn zoals massief hout, leer of synthetische stoffen.

Let op de hoogte

Hoge meubels betekent meer risico, want meubels die te hoog staan kunnen omvallen en zo ernstige verwondingen veroorzaken. Zet daarom je boekenkast, en andere hoge meubels, op vaste posities neer of bevestig deze zelfs aan de muur. Dit voorkomt kantelende situaties en biedt zo bescherming voor je kinderen

Kies voor meubels met afsluitbare lades en deuren

Maak gebruik van kasten en lades die je kunt vergrendelen, of afsluitbaar zijn, met een sleutel. Met name voor kleine kinderen is dit zeer relevant voor de veiligheid. Gevaarlijke stoffen zoals schoonmaakmiddelen en medicijnen kunnen veilig worden opgeborgen in afsluitbare kastjes.

Kortom, het gaat erom dat de gekozen meubelstukken voldoen aan jouw smaak en ook de veiligheid garanderen voor je gezin. Het is een bepalend onderdeel van de totale look en feel van jouw woonruimte, dus neem jouw tijd bij de aankoop van meubels. Door kritisch te zijn bij de selectie van de materialen, de constructie, het design en de hoogte van de meubelstukken, kun je gegarandeerd genieten van een fantastische, stijlvolle, maar vooral veilige leefruimte. Veel succes!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer