Wonen

Waarom HPL tafels ideaal zijn met kleine kinderen

Mamasopinternet446 x bekeken
Waarom HPL tafels ideaal zijn met kleine kinderen

Kleine kinderen knoeien nu eenmaal, iets waar we als jonge ouders allemaal mee te maken krijgen. Op het moment dat zij hun kinderstoel ontgroeid zijn nemen ze natuurlijk ook plaats aan tafel. Super gezellig, maar die tafel: die moet het maar wat vaak ontgelden! Hup, daar gaat weer een beker melk over de tafel, en de kleine plakhandjes pakken alles, maar dan ook van alles beet! In dat geval moet je natuurlijk een praktische tafel in huis hebben, een die geen vuil absorbeert en een die niet lelijk wordt en waar kringen in het hout trekken. Want jouw mooie tafel verouderd en wordt lelijker met de dag als dat wel zo is, daarbij komt nog dat je zelfs minder ontspannen eet als je kind er dan per ongeluk een knoeiboel van maakt.

Eettafel als kloppend hart van het huis

Aan de eettafel doe je zoveel meer als gezin dan alleen maar eten. Het is de plek waar je bordspellen met elkaar speelt. De plek waar de jongste kinderen aan knutselen met klei en tekenen met viltstiften en waar zij later soms zelfs hun huiswerk aan maken. De eettafel is binnen een gezin maar wat vaak het kloppend hart van de familie.

Met het oog hierop kun je dan ook maar beter direct een doordachte keuze maken als je een nieuwe eettafel voor het gezin wilt aanschaffen. Doe verstandig en koop een eettafel die echt praktisch in gebruik is. Praktisch wil overigens niet zeggen ‘lelijk’. Want een HPL tafel is bijvoorbeeld ontzettend kind-proof en zijn verkrijgbaar in vele fantastische stijlen: van design tot Scandinavisch en van landelijk tot industrieel. Tijd dus om de HPL tafel eens onder de loep te nemen!

Wat is een HPL tafel?

Wat is een HPL tafel

HPL staat voor High Pressure Laminate, dit wil zeggen dat de toplaag van een meubelstuk, zoals een eettafel uit 2 toplagen van houtvezels of een papiersoort bestaat, die middels een speciale techniek op elkaar geperst zijn. Het resultaat is een waterdichte en vuilafstotende toplaag in duizend-en-één varianten – net als bij PVC bijvoorbeeld bestaat er een zeer brede keuze uit het design van de toplaag. Van houtlook tot fantasie design en alles er tussen in. Deze tafel is onverwoestbaar en kan ook gewoon buiten geplaatst worden. Ook voor de tuin bestaat er dus ruime keuze uit HPL tuinmeubelen.

Voordelen van HPL tafels

Nog even de voordelen op een rij van de HPL tafel:

  • Heel handig met kleine kinderen: het tafelblad is krasbestendig!
  • De HPL tafel kan ook buitenshuis tot 50 jaar meegaan
  • Perfect geschikt voor vochtige omgevingen
  • Hij is zeer gemakkelijk te reinigen
  • Hij is bestand tegen een ruwe omgang!
  • Het materiaal is ook nog eens hittebestendig en moeilijk brandbaar

Je ziet, de HPL tafel is een metgezel voor het hele gezin en dankzij de moderne, eigentijdse uitvoeringen past hij ook nog eens in vrijwel ieder interieur, dit maakt de HPL tafel ideaal voor jonge gezinnen waar gewoon geknoeid mag worden!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer