Fun

Wereldrecordpoging op de trampoline? Welk record lees je hier.

Mamasopinternet684 x bekeken
Wereldrecordpoging op de trampoline? Welk record lees je hier.

Trampoline springen is voor kleine kinderen? Trampoline springen doe je alleen voor de lol? Stigma’s, die de leden van Die Haghe wilden doorbreken. Die Haghe is een gymnastiekvereniging in Den Haag, waar fanatiek wordt getumbled, geturnd maar ook zeker gesprongen. De gymnastiekvereniging was 85 jaar oud en vierde daarmee het zeventiende lustrum. Dit wilden de leden dan ook graag bekronen met een (poging tot een) wereldrecord. Maar voor welk record ging deze gymnasten?

De recordpoging

Alle 350 leden van de Haagse vereniging stonden op 30 september 2011 klaar in de gymzaal voor hun recordpoging, om 24 uur lang achter elkaar trampolinespringen! De gymnasten gingen hiermee voor een plaatsje in het boek van Guinness World Records. Er werd gesprongen, gepuft en gekreund, maar de vreugde was groot toen dit record een dag later ook daadwerkelijk was gehaald. Het feest barstte los voor het bestuur, de leden en alle andere betrokkenen. Maar dan nu nog de officiële erkenning.

Erkenning van het Guinness World Records

Om uiteindelijk die eervolle plek te krijgen in het Guinness book of World Records heeft de vereniging de gehele poging opgenomen op film. Deze is vervolgens opgestuurd naar de organisatie, waarna in grote spanning op reactie werd gewacht. Het is namelijk niet makkelijk om daadwerkelijk erkenning te krijgen voor je record. De organisatie krijgt zo’n 60.000 aanvragen per jaar en slechts een enkeling daarvan wordt uiteindelijk benoemd als wereldrecord, een strenge selectie dus. Twee dagen later zat er een brief in de brievenbus, van Guinness World Records. Helaas werd de recordpoging afgewezen… 

Nieuwe recordpoging

Nieuwe recordpoging?

Ondanks de afwijzing mocht dit de pret niet drukken, het is namelijk hoogstwaarschijnlijk wel de langste tijd ooit. Toch wilde de vereniging niet bij de pakken neer zitten, en is op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden voor een wereldrecord. Tot op heden is daar helaas nog niks terecht van gekomen. Begin dit jaar kwam er wel nieuws vanuit de andere kant van het land. Gymnastiek vereniging Fysion heeft voor hun eigen lustrum ook een recordpoging gedaan. Ditmaal gaat het om de meeste mensen die tegelijkertijd een handstand doen. Dit is ze gelukt, met 400 mensen! Ook deze vereniging is nu in afwachting van de strenge selectieprocedure van het Guinness World Records…

Wil jij zelf ook voor een record gaan

Er zijn natuurlijk een oneindig aantal manier om voor een record te gaan, maar voor welke ga jij? Misschien wel voor het record hoogspringen op de trampoline? Ofwel een record pakken op een berg trampoline? Of ga je van onderdeel wisselen om bijvoorbeeld te springen op een tumblingbaan? Wij zijn erg benieuwd en gaan in spanning afwachten!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer