Fun

10x wat je kinderen denken over jouw baan

Judith1196 x bekeken

Kleine kinderen weten zelden precies wat jij doet op je werk. Zouden ze het weten, dan zouden ze vast niet begrijpen waarom je zo saai bezig bent. Want in hun verbeelding worden jouw verhalen heel anders. Vanaf ongeveer 3 jaar krijgen kinderen een levendige fantasie. En als je dan vertelt welk werk jij doet… Jij denkt vast dat je kind goed begrijpt wat je doet, maar dit is wat je kind er echt van denkt!

1. Mijn vader is rekenmachine

Papa is calculator, hij maakt berekeningen en stelt offertes op.

2. Mama werkt in een gevangenis voor oude mensen

Mama werkt op de gesloten afdeling van een verzorgingstehuis en heeft uitgelegd dat die mensen niet zomaar weg mogen lopen.

3. Op zijn werk rijdt papa altijd te hard, maar hij krijgt lekker nooit een boete

Papa is ambulance chauffeur en heeft dus veel te maken met spoedgevallen. En inderdaad, hij rijdt te hard en krijgt geen boetes…

4.

In feite werkt papa vooral als elektrisch ingenieur. Hij heeft gewoon de pech dat hij vaak koude handen heeft.

5. Papa graaft elke dag dinosaurussen en skeletten op

Papa is archeoloog en werkt bij een museum. Hij is vooral veel bezig met onderzoek en lijkt helaas weinig op Indiana Jones.

6. Mama is een superdokter, ze kan iedereen beter maken

Als apotheker verstrekt mama veel patiënten medicijnen. Het is vooral computerwerk en sorteerwerk.

7. Op zijn werk is papa hartstikke rijk, maar thuis zegt hij dat we zuinig moeten zijn

Papa is bankmedewerker en heeft uitgelegd dat er heel veel geld bij de bank ligt. Alleen werkt hij in de administratie, dus komt hij niet in de buurt van dat geld…

8.

Mama is psycholoog en heeft vooral veel gesprekken met patiënten, waar lang niet altijd uitzicht is.

9. Papa verkoopt veel lekkere hapjes

Als conciërge op de middelbare school is papa vooral veel bezig met vervelende en saaie klusjes. Maar inderdaad verkoopt hij in de pauzes ook eten zoals fruit.

10. Mama redt elke dag mensen die aan het verdrinken zijn

Mama is badjuffrouw. En inderdaad, heel af en toe moet er iemand uit het water worden gehaald. Veel vaker moet ze mensen waarschuwen voor gladde vloeren en op zoek naar verdwenen strandballen.

Heb je jouw kind vertelt wat je elke dag doet? Best kans dat jij alleen het leukste hebt verteld. Als je je kind zo hoort, lijkt het alsof jij een wereldbaan hebt! Misschien ben je er ook best blij mee, maar de kans is groot dat je werk iets minder spectaculair is dan je kinderen denken. En maar goed ook…

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer