WonenKinderkamer

Creëer een leuke speelzolder

Mamasopinternet1537 x bekeken
speelzolder

Als je de zolder niet gebruikt, dan is de zolder een ideale ruimte om er een leuke speelruimte voor de kinderen van te maken. Zo kun je voorkomen dat de kinderen van de woonkamer één grote speelruimte maken, die dagelijks opgeruimd moet worden. Op een aparte speelzolder kunnen de kinderen hun speelgoed lekker laten staan en hebben ze alle ruimte om te spelen.

Zorg voor licht en frisse kleuren

Van zichzelf is je zolder waarschijnlijk een donkere ruimte waar weinig licht en kleur te bekennen is. Schilder daarom bijvoorbeeld de kozijnen van de ramen wit om de ruimte lichter en ruimtelijker te laten lijken en kies voor de wanden en kasten vrolijke kleuren die de zolder laten spreken. Heb je geen tijd? Je huisschilder doet dit graag voor je. Als je echt een donkere zolder hebt, is het plaatsen van een dakkapel het overwegen waard. De kosten van een dakkapel zijn flink, maar daarvoor krijg je veel licht en ruimte terug en als bonus verhoog je de waarde van je woning.

Ga voor slimme opbergruimtes

Uiteraard moet de speelzolder af en toe eens schoongemaakt worden. Het is dan handig als alle speelgoed netjes opgeborgen kan worden. De hoeken onder de schuine wanden van de zolder lenen zich uitstekend om er handige opbergruimtes van de te maken. Dit is een slimme manier om de meestal toch onbenutte ruimtes goed te benutten. Maak er helemaal een slimme opbergruimte van door geen openslaande kastdeurtjes te gebruiken, maar uittrekbare ladekasten. Zo hoeven de kinderen niet diep de kast in te duiken om bij hun speelgoed te komen.

Lees ook: Tips om de kinderkamer netjes te houden.

Bedenk creatieve indelingen

Je kunt de speelzolder aankleden met allerlei speelattributen, zoals een stevige schommel of een klimwand. Ook kun je speciale speelhoeken creëren. Een hoek waar de kinderen een poppenhuis hebben staan en weer een andere hoek is een legohoek. Dit is handig als meerdere kinderen verschillende voorkeuren voor bepaald speelgoed hebben en elkaar zo niet in de weg kunnen zitten. Op websites zoals Pinterest vind je eindeloos veel inspiratie voor de indeling van jouw speelzolder.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer