DIYKidsKinderkamer

12 leuke DIY ideeën voor het poppenhuis

Judith4 comments28979 x bekeken

Als je eenmaal een poppenhuis hebt gekocht (of zelf gemaakt), dan komt nu het leukste: het inrichten van het poppenhuis. Ook hier geldt weer dat je gewoon naar de winkel kunt gaan, maar dat je ook lekker zelf aan de slag kunt gaan. Dat is natuurlijk, als je kindje nog klein is, een mooi hobbyproject voor jou. Maar als je kind al wat groter is, kan je dochter ook gezellig met je mee knutselen. Zo krijg je prachtige momenten om samen te delen en wordt het poppenhuis telkens mooier. In je poppenhuis mogen deze DIY items zeker niet ontbreken!

1. Kartonnen slaapbank

Karton en dik papier worden je beste vriend als je aan de slag gaat met DIY ideeën voor het poppenhuis. Je kunt het overal voor gebruiken – dus ook voor het maken van meubeltjes. Dit prachtige slaapbankje is helemaal niet moeilijk te maken en ziet er super gezellig uit met wat kleine stukjes stof en een mini-kussentje.

x diy ideeen poppenhuis bedje of slaapbank
www.cinderellamoments.com

2. Bankstel van een spons

Als je meubeltjes maakt, denk je al snel aan karton en hout. Maar ook van een simpele spons kun je prachtige dingen maken! Zoals deze gezellige, moderne zitbank bijvoorbeeld. Snijd de spons op maat, ‘bekleed’ de bank met een mooi stofje en lijm alles aan elkaar met textiellijm.

x diy ideeen poppenhuis bankstel
www.beadandcord.com

3. Bezem van een tandenborstel

Kijk eens goed naar dit prachtige bezempje. Hoe maak je dat zelf? Door een tandenborstel af te knippen natuurlijk! De steel is een lollystokje, dat er keurig in vast is gemaakt. Zo krijg je heel eenvoudig en goedkoop een schattig bezempje om het huis schoon te maken.

x diy ideeen poppenhuis bezem
www.todominis.com

4. Kartonnen meubilair

Zoals al eerder gezegd: veel DIY ideeën voor het poppenhuis bestaan uit karton. Je kunt bijvoorbeeld ook eenvoudige meubeltjes maken en de details erop tekenen. Maar natuurlijk kun je het karton ook verven, of bekleden met stof om het een mooi uiterlijk te geven.

x diy ideeen poppenhuis eenvoudig karton
www.veetje.be

5. Oud kastje van karton

Wil je je poppenhuis echt een mooie inrichting geven? Dan mag dit antieke kastje niet ontbreken! Het kastje is gemaakt van luciferdoosjes en zo behandeld met verf en een vijl dat het er prachtig verweerd en antiek uitziet.

x diy ideeen poppenhuis kastje
www.duitang.com

6. Vloerkleedje

In de kinderkamer of de slaapkamer van het poppenhuis past wel een mooi kleedje. Dit kleedje maak je heel eenvoudig door een cirkel van karton te knippen. Je neemt een dikke draad (of een dunnere katoenen draad die je vlecht). Begin in het midden door de draad vast de plakken en draai hem telkens om zichzelf heen terwijl je hem vastplakt. Het resultaat is een prachtig kleedje!

x diy ideeen poppenhuis kleedje
www.dollshouseandminis.blogspot.com

7. Mini eten

Dit schattige setje mini-eten is een hartstikke leuk DIY idee voor het poppenhuis, dat je ook nog eens gemakkelijk met een jonger kind samen kunt maken. Je maakt een spons, die je tot kleine ‘doosjes’ knipt. Daarna plak je er een stukje uit een reclamefolder op, zodat het net lijkt alsof het een echt pakje eten is.

x diy ideeen poppenhuis mini-eten
www.shadesoftangerine.blogspot.com

8. Open haard van een fotolijstje

Er zijn van die prachtige, kleine fotolijstjes. Heb je er toevallig nog ergens een staan, of heb je er een gekregen voor sinterklaas? Dan is dit het perfecte DIY idee voor jou! Je zaagt het lijstje gewoon in tweeën, je schildert het mooi en voilà: je hebt de omlijsting van een open haard in je poppenhuis!

x diy ideeen poppenhuis open haard
www.puppenstubennostalgie.blogspot.mx

9. Luxe trap van schuim

Een trap in het poppenhuis hoeft niet perse van hout te zijn. Deze prachtige bordes-trap, die ook kan worden geïnstalleerd als luxe binnentrap, is gemaakt van laagjes schuim van een oud matras. Je kunt ook een spons in stukken knippen of snijden. Na het lijmen wordt het geheel mooi geschilderd, zodat het er echt uitziet als een marmeren trap.

x diy ideeen poppenhuis schuimen trap
www.about.com

10. Bierdopjes-taart

Wist je dat bierdopjes in een poppenhuis het perfecte formaat hebben voor een grote taart? Je hoeft het dopje alleen maar om te buigen in een taartvorm. Je kunt de taart vullen met propjes papier, maar ook stukjes schuim van een spons zijn heel geschikt! Wat strookjes eroverheen toveren de taart om in een klassieke appeltaart.

x diy ideeen poppenhuis taart
www.dollhousedecorating.blogspot.com

11. Houten vloer

Een mooi en simpel DIY idee voor het poppenhuis: leg een houten vloer erin. Dat is helemaal niet zo ingewikkeld: je kunt hem bijvoorbeeld heel eenvoudig maken van ijsstokjes. Heb je niet genoeg ijsstokjes, dan kun je ook een bamboe placement aan stukjes zagen voor een prachtige vloer!

x diy ideeen poppenhuis vloer van ijsstokjes
www.misscutiepieinspiration.blogspot.se

12. Poef van oude potjes

Je krijgt weleens van die kleine potjes met snoepjes, waar je vervolgens niks meer mee doet. Dat is natuurlijk jammer, want je kunt er prachtige meubeltjes van maken. Bekleed met een laagje stof zijn het bijvoorbeeld prachtige poefen voor je poppenhuis.

x diy ideeen poppenhuis voetenbankjes
www.mimindolls.blogspot.com.br

Er zijn zo veel prachtige DIY ideeën voor het poppenhuis dat het haast onmogelijk is om ze allemaal te beschrijven. Dit is maar een greep uit de enorme hoeveelheid aan leuke en bijzondere ideeën. Waarschijnlijk heb je hiermee ook wel even genoeg inspiratie om aan de slag te gaan. Heb je zelf nog leuke ideeën uitgevoerd? Stuur jouw idee dan (met foto) naar ons door, dan kunnen wij ook jouw idee erbij plaatsen!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

4 Comments

  1. Wat een leuke ideeen. Ik wil binnenkort met mijn dochter wat dingen knutselen voor haar poppenhuis, dus jouw artikel komt goed van pas!
    Groetjes,
    Marieke van Zwieten

  2. Wat leuk al die ideeën. Ik herken een aantal trucjes, want ik heb al heel wat dingen samen met mijn dochter geknutseld voor haar poppenhuis. In haar slaapkamer staat zelf een speelgoedkist waar ze al haar zelf gemaakte spulletjes in opslaat.

  3. Voor de vloer van een poppenhuis heb ik gewoon verfroerlatjes gebruikt. Daar krijg je een hele mooie houten vloer mee. Er zit wel verschil in de latjes die je krijgt, het mooiste effect krijg je met beukenhouten latjes.

  4. Wat leuk om te zien hoe jij je poppenhuis hebt ingericht. Ik ben ook van plan om het poppenhuis van mijn dochter op te knappen. Ik heb nog veel verschillende stoffen boven liggen en ben ook van plan om er wat leuke meubels van te maken. Ik ga de tips meenemen!

Reageer