Fun

4 tips voor het perfecte me-time momentje!

Mamasopinternet859 x bekeken
4 tips voor het perfecte me-time momentje!

Als moeder ben je vaak druk in de weer om het gezin draaiende te houden. Een moment voor jezelf nemen schiet er dan al snel bij in, terwijl dit juist zo belangrijk is. Het helpt je om goed tot rust te komen, zodat je weer voldoende opgeladen bent voor de dagelijkse drukte. Wij delen onze tips hoe ook jij als drukke mama een fijn me-time momentje kunt plannen!

1. Ga wandelen in de buitenlucht

Waarschijnlijk zeg je het zelf vaak genoeg tegen je kinderen, maar de buitenlucht is goed voor je! Het kan heerlijk zijn om even te ontsnappen aan de dagelijkse zorgen door een stukje te gaan wandelen in de natuur. Dat hoeft geen uren te duren: je zult merken dat korte wandeling van een half uurtje al wonderen kan doen om jou een relaxter gevoel te geven! 

2. Wees creatief in de keuken

Wees creatief in de keuken

Val jij door de dagelijkse drukte al snel terug op een makkelijk AVG’tje of een snelle pasta? Probeer dan juist eens om een keer wat uitgebreider te koken. Niet alleen zal het hele gezin genieten van je kookkunst, het koken zelf werkt ook erg ontspannend én het zorgt ervoor dat je weer iets nieuws leert. Vind jij het leuk om te bakken? Bak dan een lekkere taart of cupcakes. Dat is ook nog eens leuk om later te versieren met je kinderen. Zo heb je een fijn me-time momentje en later nog een leuke activiteit met je kinderen. Win, win!

3. Leg jezelf flink in de watten

Je zorgt altijd wel goed voor je gezin, maar wanneer heb je voor het laatst écht voor jezelf gezorgd? Tijd om jezelf eens goed onder handen te nemen! Vul een bad met je favoriete badschuim of stap onder de douche met je meest luxe douchegel. Vergeet ook niet om een lekker haar- of gezichtsmaskertje aan te brengen. Epileer je wenkbrauwen, onthaar je benen en smeer jezelf in met een romige body butter. Nog wat tijd over? Breng nog een mooi kleurtje aan op je nagels en jij ziet er weer op en top uit. Dat doet een vrouw goed!

4. Masturbeer meer

Wie zegt dat seks op een laag pitje moet staan zodra je kinderen hebt? Zeker niet! Seks is één van de fijnste dingen die er is en het is ook nog eens super goed voor je. Dat hoeft trouwens niet altijd met je partner. Juist door te masturberen heb je een intiem momentje voor jezelf. Een sextoy kan je helpen om jouw lichaam nog beter te leren kennen en je eigen fijne plekjes te ontdekken. Veel vrouwen vinden het bijvoorbeeld heerlijk een luchtdruk stimulator te gebruiken, zoals de Womanizer. Dit soort speeltjes kun je gebruiken om de clitoris te stimuleren met luchtdruk golfjes, wat een zuigend gevoel geeft. Dit zorgt voor veel vrouwen voor een ongekend intens gevoel!

Met deze vier tips heb je geen excuus meer om geen me-time in te plannen! Doe dit als de kinderen naar school zijn of slapen, of zorg ervoor dat je partner even op de kinderen let. Voel je hier vooral niet schuldig over, want het juist belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Een ontspannen mama is tenslotte ook een leuke mama!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer