KinderkamerDecoratieDIYKidsWonen

5 leuke kinderkamer muur ideeën

Judith6057 x bekeken

Als je goed zoekt, hoef je nooit een gebrek te hebben aan kinderkamer muur ideeën. Het meeste hangt af van de techniek die je wilt gebruiken. Wil je de muur behangen met een leuk motiefje? Hou je van zelf vormen schilderen? Of bestel je liever een kant- en klaar stickerpakket dat je zo op de muur kunt plakken? Hier vind je een aantal leuke kinderkamer muur ideeën.

Muren sausen

Het sausen van muren is gemakkelijk en kost weinig tijd. Daarnaast kun je allerlei leuke kinderkamer muur ideeën uitvoeren op een gesauste wand, wat met behang vaak wat lastiger is. Een moderne kinderkamer heeft één of meer neutrale wanden en één of meer (tegenoverliggende) wand die wel een duidelijke kleur heeft. Bij het sausen van de wanden kun je alvast nadenken over leuke kinderkamer muur ideeën die je op deze muur zou kunnen uitvoeren.

Kinderkamer sausen
www.kinderkamerstylist.com

Kinderkamer behang ideeën

Is sausen voor jou niet echt een optie, dan kun je ook met behang veel bereiken. Er is behang in allerlei leuke patronen verkrijgbaar, maar je kunt ook kiezen voor een effen behang, om dat als basis te gebruiken voor andere leuke ideeën. Kies wel voor goede kwaliteit behang, want als je dat niet doet kan verf die je gebruikt om figuren op de muur te schilderen gaan vlekken en uitlopen.

Behang kinderkamer
www.funky-friday.com

Inspiratie om de kinderkamer te schilderen

Ben je klaar met sausen, dan heb je een mooi oppervlak om mee te werken. Een goede inspiratie om de kinderkamer te schilderen kun je opdoen door de boekjes van de kinderen door te kijken. Zij er leuke figuurtjes die je op de muur zou kunnen schilderen? Overleg ook met jouw kind. Stel je voor dat je dochtertje gek is op Diddl, dan kun je één van die figuren op de muur verven. Dit kun je doen door het maken of kopen van een sjabloon.

muurschildering-kinderkamer
www.muurschildering-kunst.nl

Muurletters op het behang

Verschillende winkels verkopen vormen en letters om op de muur te plakken. Ze zijn van karton en je kunt ze zelf in een passende kleur schilderen. Dit is een bijzonder leuk idee, want je kunt er van alles mee doen: van het maken van leuke patronen tot het bevestigen van de naam van het kind aan de muur.

Muurletters kinderkamer
www.freekkinderkamers.nl

Schaduwen van papier

Een van de leukste kinderkamer muur ideeën is het zelf maken van schaduwen op de wanden. Natuurlijk moet je niet kiezen voor schaduwen waar je kind bang van wordt. Wat dacht je van een reeks zwarte schaduwen van vlindertjes of van een schattig konijn? Is jouw kind wat stoerder, dan kun je ook kiezen voor vleermuizen of spinnenwebben op de muren.

Schaduwen op de muur kinderkamer
www.digitalearchivaris.nl

In feite is de reeks kinderkamer muur ideeën vrijwel eindeloos. Of het nu gaat om het sausen, schilderen, behangen of decoreren van de kinderkamer: je bent eigenlijk altijd gediend met neutrale muren waarop je allerlei leuke decoraties kunt bevestigen. Op zoek naar andere leuke ideeën voor de kinderkamer? We proberen je wekelijks te inspireren op ons blog!. Heb je nog andere leuke ideeën voor de muur van de kinderkamer, laat dan een reactie achter.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer