Wonen

6x mooie kranen voor in de badkamer

Mamasopinternet829 x bekeken
6x mooie kranen voor in de badkamer

Kijk eens even naar de kraan die bij de wastafel in de badkamer zit. Vind je hem mooi? En doet hij het nog goed? Of is hij eigenlijk aan vervanging toe? Veel mensen kijken maar zelden naar hun kranen. Toch is het goed om er eens goed op te letten. Een nieuwe kraan geeft je hele badkamermeubel een nieuwe uitstraling. Hier vind je een selectie van de beste kranen voor jouw badkamer.

1. Moderne, strakke kraan

Moderne, strakke kraan

Deze kraan is super modern vormgegeven. Hij is zelfs wat futuristisch met zijn strakke lijnen en rechte hoeken. De kraan is vrij klein, waardoor hij op elk meubel past. Met deze badkamerkraan is jouw wastafel heel modern. De kraan is ook handig als je kinderen hebt, want hij is gemakkelijk aan en uit te zetten zonder draaien.

2. Hoge slanke kraan

Hoge slanke kraan

Deze kraan is hoog en slank. Het elegante en eenvoudige design past in elke badkamer, van een stylish moderne badkamer tot een landelijke badkamer. De kraan past niet alleen goed op vaste wastafels, maar ook op een badkamermeubel met vrijstaande waskom. Ook deze kraan is eenvoudig te bedienen met een lange hendel, zodat hij ook goed past in een kindvriendelijke badkamer.

3. Glanzende metaalkleuren

Glanzende metaalkleuren

Ben jij op zoek naar een hippe kraan in de laatste trends? Dan ga je voor een kraan in een opvallende metaalkleur. Koper, brons, staal en goud zijn de bekendste tinten. Deze kranen zijn natuurljk niet volledig van zulk materiaal gemaakt, maar ze hebben wel een prachtige uitstraling. Ga je voor een kraan in zo’n bijzondere metaalkleur, kijk dan of je deze kleur ook op andere plaatsen in de badkamer terug kunt laten komen.

4. Watervalkraan

Watervalkraan

De watervalkraan is een bijzondere kraan. Het water komt niet door een standaard ronde opening, maar door een platte rechthoekige uitloop. Daardoor wordt het water breed verdeeld en stroomt het als een waterval uit de kraan. Dat is niet alleen prachtig om te zien, maar ook heel comfortabel bij het gebruik. De kraan heeft dankzij de brede uitstroom opening een elegant ontwerp dat niet misstaat in een moderne of industriële badkamer.

5. Klassieke kraan met aparte bediening

Klassieke kraan met aparte bediening

Deze kraan is gebaseerd op klassieke kranen van vroeger. Hij is echter wel in een modern en stijlvol jasje gegoten. De kraan wordt niet bediend via een vaste knop, maar via aparte bediening die naast de kraan in de wastafel wordt gemonteerd. Er zijn kranen met één bediening (alleen voor koud water) of met twee bedieningen. Dankzij dit design is de kraan perfect voor grotere badkamermeubels waar je iets opvallends mee wilt doen.

6. Vintage kraan

Vintage kraan

Last but not least: de vintage kraan. Deze kraan heeft een ouderwets design. Je hebt de keuze tussen nieuwe vintage kranen of echt oude kranen. In het laatste geval is de kraan afkomstig uit oude woningen of boerderijen en heeft hij gebruikssporen. Maar wil je toch graag iets nieuws, dan heb je ook een zeer ruime keuze uit nieuwe kranen met een vintage look.

Zoals je ziet zijn er heel veel uiteenlopende soorten badkamerkranen. Het is leuk om eens te kijken wat een nieuwe kraan in jouw badkamer kan doen. Je zult zien dat de kraan veel belangrijker is dan je denkt. Niet alleen voor je comfort, maar ook voor de uitstraling van je badkamer.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer