Fun

De 8 onhandigste verjaardag datums van kinderen

Judith1590 x bekeken

Natuurlijk ben je super blij met je zwangerschap. En in het begin denk je misschien nog niet zoveel over de uitgerekende datum. Tot die dichterbij komt en je onvermijdelijk gaat denken: ‘als het maar niet — dag wordt’. Helaas voor jou heb je er niets over te zeggen, tenzij het een geplande keizersnee wordt. Maar dit zijn wel écht onhandige verjaardag datums van kinderen.

1. 5 of 25 december

December is de drukte maand van het jaar. Je hoopt sowieso niet dat het 5 of 25 december wordt, maar al snel ontdek je dat de andere dagen van die maand niet heel veel beter zijn. Je hebt geen idee meer wat je cadeau moet geven en wanneer je het handig kunt vieren.

2. 27 april

Koningsdag is een heel feestelijke dag. Maar voor kinderen is het echt niet leuk om dan jarig te zijn. Niemand heeft tijd voor je feestje en bovendien krijg je toch meestal al vanalles (en je broertjes, zusjes en vriendjes ook).

3. 4 of 5 mei

Dodenherdenking is niet echt feestelijk. Ben je lekker aan het genieten van een stukje gebak met de hele familie, moet je ineens kijken naar trieste programma’s over de oorlog en om 8 uur een minuut stilte houden. Heel sfeervol. En op 5 mei heb je hetzelfde probleem als met koningsdag: er zijn al allerlei feesten, iedereen heeft het druk en alle kinderen krijgen al cadeautjes.

4. 29 februari

Tsja, wat moet je als je maar eens in de vier jaar jarig bent? Zo’n lolletje is dat niet. Hoewel je het waarschijnlijk toch wel zult vieren op de dag ervoor of de dag erna. Maar er zullen je hele leven lang grapjes over worden gemaakt.

5. 1 april

Hahaha, wat een lol. Behalve als je jarig bent dan. De melige grapjes zijn best leuk, maar als je op deze datum jarig bent kun je je lol wel op. Je wordt altijd de dupe van flauwe grappen. Bovendien gelooft niemand je als je zegt dat je op 1 april jarig bent.

6. In de zomervakantie

De zomervakantie verschilt per regio een paar weken. Maar midden in de zomer is er een periode waarin het elk jaar vakantie is, in juli. Als je in deze periode jarig bent is dat als volwassene misschien lekker rustig, maar als kind echt niet leuk. De helft van de klasgenootjes is op vakantie, als je voor of na de vakantie gaat trakteren ben je meestal samen met anderen… Vakantie is leuk, maar niet om jarig te zijn.

7. Op de verjaardag van anderen

Als je als kind jarig bent op de verjaardag van een van je ouders, opa of oma, broers of zussen is dat niet zo leuk. Je staat niet als enige in de belangstelling. Zeker voor jonge kinderen is dat lastig, omdat ze zien dat andere kinderen wel echt het middelpunt zijn op hun verjaardag. Grappig genoeg hebben de meeste tweelingen hier geen moeite mee.

8. Op de sterfdag van een familielid

Een laatste echt beroerde datum is als je jarig bent op de dag dat een familielid is overleden of begraven. De dag is dan voortaan altijd gemengd met blijdschap om de verjaardag en verdriet om de overledene. Gelukkig merken kinderen hier meestal weinig van, tenzij iemand overlijdt op hun verjaardag als ze al wat ouder zijn.

Jarig zijn is ontzettend leuk en bijzonder. Maar dat hangt wel af van de datum van je verjaardag. Er zijn gewoon datums die niet praktisch zijn of waarbij je verjaardag niet bijzonder is. Gelukkig kun je de verjaardag meestal wel verplaatsen naar een handiger moment.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer