KinderkamerWonen

Een kinderkamer verbouwen: praktische tips

Mamasopinternet1648 x bekeken
Kinderkamer verbouwen

Krijgen jullie gezinsuitbreiding? Gefeliciteerd! Of misschien ontgroeit één van je kinderen zijn of haar kamer en wordt het tijd eens naar de juiste indeling in huis te kijken? Wij geven je graag een aantal praktische tips voor het verbouwen van de kinderkamer.

Schuiven

Vaak heb je in je hoofd een bepaalde indeling, bijvoorbeeld omdat die al jaren zo is. Maar denk eens out-of-the-box! Misschien kun je op de grootste kinderkamer een gezellig stapelbed maken en van de kleinste kamer een speelkamer? Misschien is het mogelijk om de grootste slaapkamer in twee kleinere slaapkamers te verdelen? Of maak van het kleine kamertje een doorgang naar de kamer ernaast, zodat je daar een deel van bij de kinderkamer kunt betrekken. Daarnaast zorgt een dakkapel voor meer ruimte in de kinderkamer, en meteen ook voor heel wat meer daglicht en uitzicht. Misschien kun je er zelfs een zitje in maken? Het kan er net voor zorgen dat die kleine slaapkamer een fijne leefruimte wordt.

Dakkapel kinderkamer

Opbergruimte

Hoe ouder je kinderen worden, hoe meer ze verzamelen. Knuffels, speelgoed, kleurplaten, het is fijn als dat allemaal een plekje krijgt zodat het er opgeruimd uit blijft zien. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte in de kinderkamer. Is er geen plek meer voor een grote kast? Denk dan eens aan lades onder het bed of een gordijntje voor een schuine wand.

Opbergruimte kinderkamer

Een geschikte vloer

Bij een kinderkamer is de juiste vloer erg belangrijk. Hij moet comfortabel en zacht genoeg aanvoelen om er lekker op te kunnen spelen en hij moet tegen een stootje kunnen. Splinters zijn uit den boze en als je kindje licht slaapt, heb je liever ook niet dat de vloer kraakt als je er overheen loopt.

Isolatie

Ga je de vloer opknappen? Dan kun je meteen voor vloerverwarming gaan. Bij een kinderkamer die op zolder is, zou je eens kunnen kijken of er voldoende dakisolatie aanwezig is en verouderde kunststof kozijnen kun je vervangen door kozijnen van kunststof. Die isoleren optimaal, zorgen niet voor kieren en tocht en zijn ook nog eens zeer onderhoudsarm. Een slaapkamer die goed geïsoleerd is, is niet alleen energiezuiniger maar zorgt er ook nog eens voor dat je er een stuk lekkerder slaapt en speelt.

Met bovenstaande tips kom je al een heel eind. En daarna volgt het leukste werk: het inrichten! Laat je inspireren op bijvoorbeeld Pinterest en kies een leuk thema voor je jongens- of meisjeskamer. Vele jaren slaap- en speelplezier gegarandeerd voor je kleine!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer