KidsKinderkamerWonen

Kinderkamer on a budget!

Mamasopinternet1880 x bekeken
Poster hello bear

De kamer van een kind is het plekje waar ze over het algemeen veel tijd doorbrengen. Natuurlijk wordt er geslapen in de kamer. Maar daarnaast brengt een kind er ook veel tijd door met spelen, lezen en later ook huiswerk maken.

Het is dan belangrijk dat je kind zich fijn voelt in zijn of haar kamer. Het kamertje moet vertrouwd aanvoelen en natuurlijk zijn ingericht met spulletjes waar jouw kind blij en gelukkig van word. Maar dit laatste wisselt nog eens met de trends mee. Zo kunnen kinderen binnen korte tijd ineens helemaal lyrisch zijn van een bepaalde (Disney) film of ander hype figuur.  Enkele malen in het leven van je kind wordt de kinderkamer compleet veranderd. Dit kan komen omdat je kind de kamer ontgroeid is, een verhuizing, maar ook dus door een hype.

Hoe los je dit op, zonder je portemonnee heel ver open te trekken?

Het is handig om de muren in de kinderkamer een effen kleur te geven, zo kun je bij een verandering gemakkelijk de decoratie op de muur vervangen voor iets anders om zo snel een nieuwe look te geven. Bovendien is het verven van de muren goedkoper dan behangen.

Posters

Een tweede budget tip; Hang op de muur een paar leuke kinderposters.  En zo creëer je makkelijk en snel een nieuwe look. Ook muurstickers zijn handig, let dan vooral op of de muurstickers eenvoudig te verwijderen zijn, dan weet je zeker dat je de geverfde muur niet beschadigd. Muurstickers worden overal aangeboden, neem er even de tijd voor en zeker weten dat je iets leuks vind wat binnen je budget past.

Poster hello bear

Daarnaast kun je natuurlijk ook even op Pinterest kijken voor een beetje budget inspiratie in kinderkamer decoratie. Zo kun je bijvoorbeeld wat oudere accessoires nieuw leven inblazen. Koop eens een spuitbus in een gezellig kleurtje en spuit wat oude lijstjes, lampenvoetjes en meer wat je maar kunt vinden in een nieuw kleurtje. Zeker weten dat het resultaat verbluffend is.

En zodra je de smaak te pakken hebt, verf je de meubels en haak je een mooi vloerkleed.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer