brocante babykamerBabykamerDIY

Top 6 ideeën voor een Brocante babykamer

Judith3412 x bekeken

Een Brocante babykamer heeft een schattige, nostalgische uitstraling. Nadat de Brocante trend opdook in de woonkamer, heeft deze zich uitgebreid naar alle ruimtes van het huis, inclusief de babykamer. Toch is de Brocante stijl lastig om mee te werken, omdat je altijd balanceert op het randje tussen ‘ouderwets en saai’ en ‘te modern’. Hier vind je de zes mooiste Brocante babykamer ideeën.

1. Brocante wieg

De Brocante wieg is het begin van de inrichting van de Brocante babykamer. Tenslotte is de wieg de grootste eyecatcher in de ruimte. De Brocante wieg is meestal van hout en heeft tegelijkertijd een stevige en elegante uitstraling. Kenmerkend is het ‘luifeltje’, dan meestal is voorzien van kant. Hierin kan je baby lekker slapen!

Brocante wieg
www.kinderkamerstylist.nl

2. Muren in Brocante stijl

De muren van de Brocante stijl hebben vaak een oude uitstraling. Er wordt veel gewerkt met licht tinten, dus zie je veel wit en pasteltinten. Ook hout wordt veel gebruikt in de Brocante babykamer: houten wanden worden opgeschuurd en dan gebeitst of ze krijgen een graywash. Hierdoor ziet de babykamer er doorleeft uit, echter zonder daarbij te neigen naar donker klassiek.

3. Brocante kast

Een van de beste Brocante babykamer tips is om de meubels zelf te ‘maken’. Je gaat gewoon naar de kringloop en zoekt bijvoorbeeld een oude kast. Probeer vooral om je voor te stellen hoe de kast er in opgeknapte staat uit zou zien. Eenmaal thuis knap je de kast op en zet je hem in een enkele laag verf. Geef de kast een oude look door dun te verven of een white- of graywash te gebruiken.

Brocante kast
www.brocante-babykamer.nl

4. Brocante raambedekking

Raambedekking mag in de Brocante stijl van alles zijn, omdat veel materialen passen binnen deze interieurstijl. Twee handige Brocante babykamer tips: kies voor materialen die gemakkelijk te reinigen zijn en die een enigszins zachte, knusse uitstraling hebben. Zo zijn lange gordijnen veel passender voor een Brocante babykamer dan bijvoorbeeld lamellen of luxaflex.

5. Commode en kapstok

Zowel de commode als de kapstok van deze babykamer lijken wel wat op die van de klassieke babykamer. Echter, deze meubelstukken worden in de klassieke stijl meestal voorzien van donkere, warme tinten, terwijl ze in de Brocante babykamer juist licht van kleur zijn. Ook hier kun je gebruik maken van spullen die je tweedehands hebt opgepikt en zelf opknapt, hoewel er ook genoeg meubels met de juiste uitstraling kant en klaar te koop worden aangeboden. Zoek je leuke babykleertjes voor aan de kapstok, dan kun je die vinden bij ‘baby-fashion‘.

Brocante commode
www.123babykamer.nl

6. Brocante accessoires en decoratie

Nu je een mooie wieg hebt, de juiste raambedekking, allerlei bijzondere meubeltjes en een praktische kast, komen we aan bij het laatste item dat een Brocante kinderkamer nodig heeft: accessoires en decoratie. De decoratie is wat de persoon die de kamer binnenkomt het meest doet denken aan nostalgie, vrede en knusheid. Daarom moeten ze goed passen in de sfeer van de Brocante tijd. Denk aan zachte dekentjes, leuke kussentjes, knuffeldieren en andere accessoires.

Brocante babykamer - decoratie
www.kinderkamerstylist.nl

Deze zes Brocante babykamer ideeën zorgen samen voor een schitterende Brocante babykamer met precies de juiste uitstraling. Kernwoorden voor de Brocante babykamer zijn ‘schattig’, ‘nostalgisch’, ‘knus’ en ‘vredig’. En dat is precies wat jij wilt voor je baby, toch?

Heb je nog andere goede Brocante babykamer tips of ideeën? Plaats een reactie!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer