KidsWonen

Zet je kind op de foto

Rosalie1675 x bekeken

Kinderen groeien snel op, het lijkt soms veel té snel te gaan. Er komen in het kinderleven heel wat mooie en hartverwarmende momenten voorbij. Je zou al deze momenten het liefst willen vasthouden. Een foto is het aangewezen middel hiervoor. Als je met een camera in de aanslag gaat zitten wachten op het mooie moment, dan merk je hoe moeilijk het kan zijn. Kinderen zijn snel afgeleid, dus is het lastig om je kind op de foto te krijgen op een leuke manier.

Lekker naar buiten

Als het weer een beetje mooi is, spelen kinderen graag lekker buiten. Beweging is goed, het buitenspel stimuleert hun fantasie, hun ontwikkeling. Het is heerlijk om te zien, hoe kinderen helemaal in hun spel op kunnen gaan. Vaak hebben kinderen genoeg aan water, zand en wat zonneschijn, alle benodigde ingrediënten voor heerlijke spelmomenten. Dat levert meestal meer dan genoeg fotomomenten op.

Niet storen!

Kinderen die helemaal in hun spel opgaan, dat levert vaak de mooiste foto’s op. Als je het spel probeert te onderbreken voor een fotomoment, dan verstoor je het spel. Dat moet je dus niet doen. Laat de kinderen lekker spelen! Overigens geldt dit ook voor andere dingen die je kinderen aan het doen zijn: zolang ze het spontaan doen staan ze het mooist op de foto.

Hoe dan wel?

Om leuke foto’s te maken moet je ervoor zorgen, dat kinderen de fotomomenten niet opmerken. Dat moet je een beetje voorbereiden. Zorg dat je in de buurt van het spel bent, zodat de kinderen aan je aanwezigheid wennen. Zorg ook dat je zelf wat aan het doen bent, de kinderen wanen zich hierdoor onbespied. Je camera of mobiel ligt onder handbereik. Zodra het mooie moment zich voordoet, zet je je kind op de foto. Het is niet handig een camera te gebruiken die eerst handmatig moet worden ingesteld, dat kost te veel tijd en trekt de aandacht. Een automatische camera werkt voor dit soort spontane foto’s het allerbeste.

Je kind op de foto levert mooie herinneringen op voor later. Het kan bijvoorbeeld heel leuk zijn om een foto in de kinderkamer op te hangen en er elk jaar een toe te voegen. Zo zie je je kind ook op de foto’s meegroeien en herinner je je al die mooie momenten telkens opnieuw.

Reageer