Vakantie & UitjesBuitenlandReizenVakantie

Tips om goedkoop op vakantie te gaan

Rosalie1892 x bekeken

Je zult niet de eerste mama zijn die de eindjes elke maand aan elkaar moet knopen. Een vakantie komt dan misschien ook niet direct in je op. Toch hoeft een leuke vakantie zeker niet duur te zijn. Er zijn talloze mogelijkheden om goedkoop op vakantie te gaan. Een vakantie in de Oost-Europese landen is bijvoorbeeld goedkoper dan een vakantie in het dure Noorwegen. Hier vind je de beste tips om je verder op weg te helpen.

Een vakantie op de camping

Kamperen is de goedkoopste manier van vakantie vieren. Je hoeft niet direct in een tentje te slapen, er zijn namelijk ook verschillende chalets, stacaravans of goedkope vakantiewoningen die je kunt boeken. Voor mooie accommodaties in Nederland, België en Duitsland kun je eens een kijkje nemen op de website van Allcamps. De faciliteiten voor de kids zijn er ook uitstekend geregeld.

Een zonnige vakantiebestemming

Wil je het liefst naar een zonnige vakantiebestemming? Dan is een all inclusive vakantie vaak de meest goedkope vakantie. Het lijkt duur, maar vergeet niet dat je geen extra kosten hebt aan maaltijden etc. Breng eens een bezoek aan het reisbureau bij jou in de buurt voor een vrijblijvend gesprek. Er zijn ook diverse online aanbieders die goedkope vakanties aanbieden. Een last-minute is met kinderen niet altijd even praktisch, maar als je het ziet zitten is het wel de allergoedkoopste optie.

Besparen op artikelen uit de supermarkt op vakantie

Je kunt je vakantie zelf ook goedkoop inrichten. Zo kun je bijvoorbeeld veel boodschappen al meenemen naar je vakantieadres. De prijzen in het buitenland kunnen soms flink duurder zijn dan in Nederland. Kijk eens op yenom.nl voor de bespaartips per land. Er is namelijk best een verschil tussen verschillende producten. Vergeet niet dat je in de meeste landen buiten Nederland moet zorgen voor schoon drinkwater in flessen. Dat is overigens meestal het goedkoopst bij de lokale supermarkt en niet in Nederland.

Tips voor tijdens het verblijf

Probeer zo min mogelijk in het vakantieland te pinnen. Hier zitten vaak extra kosten aan verbonden. Ben je in de EU en worden er euro’s gebruikt? Dan kost het meestal niets extra. Maar wil je pinnen buiten de euro-zone (bijvoorbeeld in Engeland) dan kost het wel flink wat extra. Het is daarom verstandig wat los geld bij je te hebben. Wil je graag een hapje uit eten? Kies dan voor het dagmenu in een restaurant. Deze is vaak goed te doen en scheelt je daarnaast flink in de prijs!

Genoeg tips dus voor een leuke manier om goedkoop op vakantie te gaan!

Reageer