Wonen

Zo laat je een kamer groter lijken

Mamasopinternet1275 x bekeken
kamer groter laten lijken

Van een kleine kamer kun je nog heel wat maken. Met een aantal simpele trucs kun je jouw kamer al gauw optisch een stuk groter doen lijken. Wil jij het beste uit een kleine kamer halen? Lees dan gauw verder. Met de volgende tips maak jij jouw kleine ruimte eenvoudig een stuk groter.

Tip 1: Zorg voor goede lichtinval

Goede lichtinval is essentieel voor het groter laten lijken van een ruimte. Het is van groot belang waardoor het licht naar binnen valt. Donkere kozijnen geven optisch een stuk minder licht dan lichtere kozijnen. Overweeg daarom je kozijnen te schilderen in een lichte kleur en geniet van een ruimere blik. Ook kun je kiezen voor lichte kunststof kozijnen. Maak daarnaast de ramen goed schoon, zodat er zoveel mogelijk licht de kamer binnenvalt voor een optimaal effect.

Tip 2: Ga voor spiegels

Een andere manier om een kamer groter te laten ogen is door spiegels te plaatsen. Op deze manier komen de muren niet op je af en creëer je als het ware een grotere ruimte. Plaats een grote spiegel in de hoek van de kamer zodat deze spiegel een groot oppervlak kan reflecteren. Ook een spiegel tegenover het raam is een goed idee, hierdoor wordt er meer licht gereflecteerd en lijkt de ruimte lichter en groter.

Tip 3: Denk na over de indeling

Een kleine kamer moet je natuurlijk nooit volstouwen met veel meubels. Houd het interieur niet alleen simpel, maar kies ook voor een slimme indeling van het meubilair. Je kunt online veel interieurtips vinden voor kleine ruimtes. Kies voor handig meubilair zoals een hoogslaper. Hierdoor kun je de vloer nog altijd benutten en hier bijvoorbeeld een bureau plaatsen. Het inrichten van een kleine kamer dient met de nodige logische planning te gebeuren.

Lees ook: 10 veel voorkomende fouten bij het inrichten van de babykamer

Tip 4: Plaats goede verlichting

Naast natuurlijk licht is kunstmatig licht ook heel belangrijk in je kamer. Door verlichting op verschillende hoogtes aan te brengen, zorg je ervoor dat een kamer groter lijkt dan hij daadwerkelijk is. Denk bijvoorbeeld aan spotjes in je plafond, een schemerlamp in de hoek van de kamer en nog lage verlichting dichtbij de grond.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer