ZwangerschapsmodeFashion en beauty

Zwangerschapskleding – waar moet je op letten?

Judith2201 x bekeken
Vrouw in zwangerschapskleding

Aangezien het niet zo netjes is om in je blootje te gaan lopen, dien je ook tijdens de zwangerschap geschikte kleren te vinden. En gezien die bollende buik passen na een poosje je ‘oude’ kleren niet meer. Dus moet je op zoek naar zwangerschapskleding. Een lastige klus, want je merkt al snel dat het aanbod een stuk beperkter is dan bij het zoeken naar gewone kleren. Zwangerschapskleding – waar moet je eigenlijk op letten als je gaat shoppen?

In welke winkel hebben ze zwangerschapskleding?

Er zijn steeds minder winkels die zwangerschapskleding hebben. Tot kort geleden hadden we de V&D, H&M, Hema en C&A die elk een eigen afdeling zwangerschapsmode hadden. Dat is echter allemaal verdwenen. V&D is failliet gegaan, H&M en C&A hebben de zwangerschapsmode uit het assortiment gehaald en de Hema heeft het alleen nog in de grootste filialen (in zeer beperkt assortiment). De enige fysieke winkels die nog zwangerschapsmode hebben zijn kleine mini-winkeltjes die je toevallig moet kennen en babywinkels. De Prenatal en Babydump hebben in de grotere filialen wel een leuk assortiment zwangerschapskleding. Verder zul je meestal online moeten gaan shoppen.

Online zwangerschapskleding shoppen

Je veranderende lijf maakt het lastig om leuke kleren te vinden. Gelukkig kun je bij vrijwel alle grote online webshops gewoon de artikelen die niet passen terugsturen. Dit zijn enkele praktische tips bij het online shoppen van zwangerschapskleding:

  • Kies kleding van dezelfde maat die je had vóórdat je zwanger werd. Alleen als je erg veel aankomt kies je een maat groter, maar meestal is dat niet nodig.
  • Bestel kleding in twee maten en bepaal thuis welke het beste past. Het andere artikel kun je gewoon terugsturen.
  • Ga voor eens wat anders dan anders. Omdat je lichaam veranderd kunnen kleren waarvan je het niet verwacht ineens toch heel leuk blijken te passen.
  • Koop niet teveel kleren – je gebruikt de kleding op zijn hoogst een jaar, dus geef er niet teveel geld aan uit.

Het kopen van zwangerschapskleding brengt meestal iets meer mee dan gewone kleding. Dat komt vooral omdat je lichaam ineens zo veranderd dat het lastig in te schatten is wat je nodig hebt. Kies een standaard garderobe en vooral niet teveel en niet te duur: je hebt de kleding waarschijnlijk niet zo lang nodig. Hoewel veel vrouwen ook na de zwangerschap doorgaan met het dragen van zwangerschapskleding, gaan ze na het ontzwangeren over op hun oude kleren of op nieuwe normale kleren als hun maat is veranderd.

Afbeelding vrouw in zwangerschapskleren via shutterstock.com

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer