Fashion en beautyPraktisch

Handig: een strijkvrij overhemd!

Judith1978 x bekeken

Strijken is één van de meest gehate klusjes in het huishouden. Het duurt lang, de vouwen en kreukels moeten zo goed mogelijk worden weggestreken en tussendoor moet je oppassen met je kinderen in de buurt. En toch is het een must, want je wilt natuurlijk wel dat je man of vriend er netjes bij loopt. Zonder kreukels en vouwen in zijn overhemd. Misschien heb je al eens geprobeerd om hem een strijkvrij overhemd aan te smeren, wat meestal al na een paar keer dragen in de vuilnisbak belandt: het zit niet lekker, jeukt of raakt snel zweterig. Dat probleem kun je nu oplossen met strijkvrije overhemden… van 100% katoen!

100% katoen

Vrijwel alle strijkvrije overhemden zijn van synthetisch materiaal. Ze zijn zodanig bewerkt dat ze niet meer gestreken hoeven te worden. Dat heeft echter als nadeel dat de stof niet meer goed ademt. Is jouw man of vriend snel een beetje zweterig, dan beginnen er al snel vervelende geurtjes te ontstaan. Er zijn ook wel strijkvrije overhemden die deels van katoen zijn, maar deze worden dan bewerkt met ammonia. Niet alleen heel erg chemisch, maar het wordt er ook al snel uitgewassen. Waardoor je al binnen een paar maanden zit met een overhemd dat haast nog erger kreukt dan gewone overhemden. Dat probleem wordt opgelost als je gaat voor een strijkvrij overhemd van 100% katoen. Het is niet chemisch bewerkt, het ademt goed en neemt eventueel zweet gemakkelijk op. Bovendien behoudt het zijn eigenschappen, zelfs na 100 keer wassen!

Hoe werkt een strijkvrij overhemd?

Een strijkvrij overhemd van 100% katoen wordt mogelijk gemaakt door de speciale behandeling die de katoenvezels krijgen voordat er draad van wordt gesponnen. De stof voelt nog steeds hetzelfde aan, maar heeft nu de eigenschap dat hij veel minder kreukt. Combineer je dit met een goede manier van wassen en drogen, dan hoef je het overhemd nooit meer te strijken. Dit is hoe het werkt:

  • Je wast het overhemd niet heter dan 40 graden. Heter is ook niet nodig om het goed schoon te maken, zelfs met hardnekkige vlekken.
  • Je laat het overhemd niet mee centrifugeren of je doet dit op een lage stand (zo’n 800 toeren).
  • Je laat het overhemd drogen aan de waslijn, zo vochtig mogelijk zodat het gewicht van het vocht de vouwen en kreukels eruit trekt.

Het is dus super gemakkelijk om hier even rekening mee te houden. De overhemden drogen van nature snel, ook op het wasrek bij vochtig weer. De kreukels trekken er vanzelf uit.

Als moeder heb je meestal wel genoeg klusjes te doen, zeker als je weer aan het werk bent gegaan. Je kunt een vervelend klusje als het strijken van overhemden missen als kiespijn. Als dit zo is, zijn deze strijkvrije overhemden een absolute must! Ze besparen je een heleboel werk en zien er altijd goed uit. Hou jij meer tijd over voor allerlei andere, leukere dingen terwijl jouw vriend of man er toch netjes bij loopt. Wil je graag overhemden van een bepaald merk? Deze 100% katoenen strijkvrije heren overhemden zijn er van diverse merken, waaronder Calvin Klein, Venti, Arrow en Olymp.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer