CadeausCadeaus vanaf 2 jaarFunPraktisch

10x leuke boekjes voor peuters

Judith1280 x bekeken

Al eerder schreven we een tekst met een top 10 van de leukste babyboekjes. Die boekjes zijn leuk tot een leeftijd van ongeveer 1 jaar. Daarboven worden de boekjes al snel een beetje saai en is er meer uitdaging nodig. Is jouw kindje ondertussen een echte peuter? Dan zijn deze 10 leuke boekjes voor peuters precies wat je zoekt!

1. De mooiste vis van de zee

Peuters hebben al heel goed in de gaten dat je vaak dingen moet delen. En of het nu gaat om eten, speelgoed of iets anders: delen is best moeilijk. Daarom herkennen veel peuters zich helemaal in de mooiste vis van de zee, die zijn glinsterschubben niet wil delen met de andere vissen. Dit mooie prentenboek voor peuters is een absolute must-read.

Leuk boekje voor peuter

2. Niet bijten, Anna!

Anna is een klein meisje dat van alles meemaakt. In elk boekje ontdekt ze weer iets nieuws. Hoe ze op de wc moet plassen, hoe ze lief kan spelen en ook… dat ze niet mag bijten! Het boekje is op een leuke manier geschreven en betrekt peuters echt op zaken die in hun leventje belangrijk zijn. Het boekje voor peuters is handig om regels uit te leggen. En peuters zien ook wat er gebeurt als je je daar niet aan houdt.

Leuk kinderboekje 3 jaar

3. Waar is kikker?

Kikker, Rat en de andere dierenvriendjes zijn voor peuters fascinerend. Er zijn leuke filmpjes van, maar ook de boekjes zijn erg grappig. Kikker maakt van alles mee. In dit boekje is Kikker kwijt. Waar zou hij toch zijn?

Kikker boekje 4 jaar

4. Jip en Janneke

Jip en Janneke bestaat al heel wat jaren. Toch blijven de boekjes erg leuk, omdat de peuters vanalles meemaken. Ze bedenken telkens nieuwe spelletjes. Dankzij de schrijfstijl van Annie M.G. Schmidt kunnen peuters zich helemaal inleven in de verhaaltjes. Voor de wat verder ontwikkelde peuters en kleuters zijn ook ‘Floddertje’ en ‘Pluk van de Petteflet’ erg leuk.

Het grote jip en janneke boek

5. He, wie zit er op de wc?

Oh nee… Beer moet naar de wc, maar de deur zit stevig dicht! En ook de andere dierenvriendjes moeten lang wachten voor ze eindelijk naar de wc kunnen. Wie gaan er allemaal naar de wc? Dit grappige boekje spreekt peuters en kleuters helemaal aan op eigen niveau.

Leukste boek voor peuters

6. Boer Boris

Boer Boris is een boer die aan het werk is op de boerderij. In het eerste deel van de serie rijdt hij voortdurend rond op zijn grote rode tractor. Kinderen leren door de boekjes voor peuters hoe het zit met zaaien en oogsten, wat de dieren eten en nog veel meer over de boerderij. Bij dit eerste boekje zit ook een mooie gesealde bouwplaat waarmee je de rode trekker kunt maken van karton.

Boer Boris boek 4 jaar

7. Woezel en Pip 5-minuten verhaaltjes

Zoek je nog leuke verhaaltjes voor het slapengaan? Deze verhaaltjes van Woezel en Pip duren ongeveer 5 minuten. Een prima tijdsduur, aangezien veel peuters moeite hebben om zich langer te concentreren op een verhaaltje. De schattige hondjes zijn zowel voor peuters als grotere kinderen leuk en grappig. De verhaaltjes in dit kinderboek voor peuters zijn ook verfilmd in korte filmpjes die 5 minuten duren.

Woezel en pip voor peuters

8. Rupsje nooitgenoeg

Rupsje nooitgenoeg is een grappige klassieker. Hoewel het boekje al heel lang bestaat, blijft het boeiend voor peuters. Het verhaaltje gaat over een eitje, waar een klein rupsje uit komt. Het rupsje heeft enorme honger! Daarom gaat het aan de slag om zoveel mogelijk te eten. Aan het eind verandert de dikke rups in een prachtige vlinder! Er zijn ook leuke extra rupsje nooitgenoeg boekjes voor peuters, zoals deze leerboekjes.

Boekjes voor peuters - rupsje nooitgenoeg

9. Nog even achter mijn oortjes kriebelen

De serie ‘Nog even…’ is tamelijk nieuw. Het is een interactieve serie waarbij de peuter zelf ook een rol krijgt. Je peuter moet in ‘nog even mijn haartjes wassen’ het konijntje in bad doen. In ‘nog even achter mijn oortjes kriebelen’ mag je peuter zelf Klein Konijn naar bed brengen. Peuters doen maar wat graag mee met deze grappige boekjes!

Nog even... boekjes 3 jaar

10. Van wie zijn deze billen?

Er komen telkens nieuwe billen langs. Maar wie zit er eigenlijk aan vast? In dit boekje ontmoet je peuter elke keer andere dieren. Welk dier hoort bij welke billen? Omdat peuters al goed op de hoogte zijn van dit soort grapjes vinden ze dit boekje meestal hilarisch.

Van wie zijn deze billen? Grappig peuterboekje

Boekjes voor peuters zijn er in alle soorten en maten. Van leuke voorleesboekjes tot grappige zelf-leesboekjes. Interactieve boekjes zorgen voor meer interactie bij het verhaal. Deze 10 leuke boekjes voor peuters zijn grappig, leuk en bijzonder. Een geweldig verjaardagscadeau of vakantiecadeau voor kinderen tussen 1,5 en 4 jaar!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer