PraktischWonen

5 tips om je TV netjes te verwerken in je interieur

Judith1841 x bekeken

Je TV is vaak een opvallend element in het interieur. Bij veel stellen kiest de man de TV uit. Vervolgens wordt deze opgehangen of neergezet, zonder erbij na te denken hoe dat het mooiste kan. Dat is best jammer, want vaak haal je niet het beste uit je interieur op deze manier. Wil jij -eindelijk- je TV eens echt netjes verwerken in je interieur? Check deze 5 tips.

Tip 1: past de TV in je interieur?

Een belangrijke vraag, want een TV past lang niet altijd mooi in elke interieur stijl. Denk bijvoorbeeld aan een retro of vintage interieur, waar een strakke moderne TV niet zo goed in past. Het is dan misschien een goed idee om de TV weg te werken, bijvoorbeeld in een kast. Je kunt ook kiezen voor een TV die is uitgevoerd in een stijl die past bij je woonstijl. Voor sommige woontrends is dat eenvoudig, bij andere woontrends kan het een stuk lastiger zijn.

Tip 2: Kabels, kabels, kabels

Je man zet de TV neer, sluit hem aan en zakt op de bank neer. Vervolgens kun jij nog jarenlang je beklag doen over die slordige kabels die zomaar overal verspreid liggen. Of je werkt ze gewoon zelf netjes weg natuurlijk. Er zijn allerlei mooie oplossingen voor. Ze kunnen weggewerkt worden met kabelgootjes, maar ook achter de plinten of ingefreesd in de muren. Kortom: check even goed hoe je het beste je kabels weg kunt werken, want dat zorgt ervoor dat je hele interieur er beter uitziet.

Tip 3: TV ophangen

Een nette manier om de TV te plaatsen is door hem op te hangen. Dat heeft verschillende voordelen. Zo zijn er bijvoorbeeld draaibare TV beugels, die zorgen dat je de TV heel gemakkelijk kunt verstellen. Je kunt de TV bijvoorbeeld standaard plat tegen de muur hangen en hem pas draaien als je TV wilt kijken. Bij Vogel’s vind je ook automatisch draaiende TV beugels, die je helemaal van alle gemakken voorzien. Wil je de TV graag aan de muur hangen, maar hoeft hij niet te kunnen draaien? Dan kun je kiezen voor een vaste TV beugel. Heb jij een TV in de kinderkamer? Dan is een TV aan de muur een stuk veiliger dan een staande TV waar de kids tegenaan kunnen botsen bij het spelen.

Tip 4: TV integreren in een meubel

Wil je de TV liever niet ophangen? Dan is het misschien mooi om hem te integreren in een meubel. Je hebt speciale TV meubels waarin je een TV precies passend kunt plaatsen. Vaak is het dan ook mogelijk om allerlei mooie lichteffecten te creëren. Het is in elk geval belangrijk dat je de decoder (het kastje) en andere onderdelen netjes weg kunt werken. 

Tip 5: De geluidsinstallatie

Misschien heb jij een TV zonder aparte geluidsinstallatie. Maar voor betere geluidskwaliteit kiezen veel mensen toch voor een geluidsinstallatie. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor grote speakers of voor een surround system. Het is belangrijk dat je dit goed verwerkt in je interieur. Zo kun je de onderdelen van het surround system netjes wegwerken op onopvallende plekken. Heb je echt een bijzonder mooi systeem en wil je het als eyecatcher gebruiken? Dan geef je het juist een opvallende plek in je interieur. Het is wel altijd verstandig om de kabels van het geluidssysteem zo netjes mogelijk weg te werken.

Je TV is vaak een eyecatcher die de aandacht trekt. Het is dan ook belangrijk dat je hem netjes kunt verwerken in je interieur. Dat kun je bijvoorbeeld doen door hem mooi in het zicht op te hangen. Maar soms is het mooier om de TV weg te werken in een meubel. Het is in ieder geval belangrijk dat je de randapparatuur en de kabels van de TV netjes wegwerkt. Zo past jouw TV prachtig in je interieur.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer