KidsVakantieVakantie & Uitjes

Actie tegen vakantieverveling

Rosalie2010 x bekeken

Kinderen kijken meestal al weken uit naar de vakantie. Een heerlijke periode zonder schoolse verplichtingen en lekker doen wat ze zelf willen. Natuurlijk is dat leuk en gezellig. Jammer dat in de praktijk soms toch de verveling toeslaat. Wat zullen we eens gaan doen?

Spelen
Kinderen vinden het leuk om te spelen. Van rollenspelen tot bord- en computerspelen, er is meestal genoeg te doen. Vriendjes, vriendinnetjes, broertjes of zusjes spelen lekker mee. Maar na een paar dagen begint de gespeelde rol of het glossy spel zijn aantrekkingskracht te verliezen. En dan komt die gevreesde kreet: ‘Mama, ik verveel me…’

Actie tegen verveling
Een leuke manier om verveling tegen te gaan is het samen spelen. Dat betekent dat ook papa of mama in het spel betrokken gaan worden. En het allerleukste: een spel spelen dat je zelf hebt gemaakt. Wat dacht je van een zelfbedacht en zelfontworpen ganzenbordspel? Een spel, waarbij je zelf de opdrachten kunt aanpassen aan wat jij en je kind leuk vinden.

Ganzenbordspel
Voor een ganzenbordspel heb je pionnen nodig en een dobbelsteen. Ook heb je een flink stuk papier of karton nodig. Dat wordt het speelbord. Hierop teken je een lange rij van vakjes, waar je nummers in zet. Hoe mooier het spel wordt, hoe leuker het is om te spelen. Gebruik dus stiften, kleurpotloden en plaatjes uit tijdschriften om er iets bijzonders van te maken. Sommige vakjes krijgen een speciaal teken. Als je daarop komt, moet je een opdracht uitvoeren. Misschien terug naar start, een liedje zingen of een beurt overslaan.

En het gaat om…
Wie het eerst in het laatste vakje komt is de winnaar. Natuurlijk wil je een spel spelen om het te kunnen winnen, maar het maken van het spel zelf is net zo belangrijk. Veel plezier!

Reageer