OverigePraktischWonen

Bescherm je kinderen tegen online gevaren

Mamasopinternet1875 x bekeken
Kinderen gevaren internet

Ben je op zoek naar manieren om je kinderen tegen online gevaren te beschermen? Er is tegenwoordig veel narigheid op het internet te vinden. Zo zijn er veel websites waar je foto’s en video’s op kunt vinden waarvan je niet wilt dat je kinderen die zien. Daarnaast heb je ook nog de gevaren van virussen, afpersers of andere kwaadwillende. Op welke manieren kun je je kinderen hier tegen beschermen?

Een internetfilter

Tegenwoordig is het mogelijk om zogenaamde internetfilters aan te vragen en te installeren. Websites met een bepaalde inhoud worden dan geblokkeerd. Je kunt denken aan goksites, sites met erotisch materiaal en sites met geweld. Ook YouTube video’s worden geblokkeerd die in deze categorieën vallen. Een internetfilter biedt bescherming, maar nooit voor 100%. Er is altijd wel een website te vinden die  “door het filter heen komt”. Daarnaast hebben de meeste kinderen al op vroege leeftijd een smartphone waarmee ze op andere plekken met een openbaar WIFI netwerk alle websites kunnen bezoeken die ze maar willen.

Open en eerlijk zijn

De meest effectieve methode is open en eerlijk zijn naar je kinderen toe. Vertel ze wat de gevaren van internet zijn en waarom het slechts is om bepaalde websites te bezoeken. Je kunt ze vertellen wat het gevaar is van een virus, een afperser of websites met een gewelddadige inhoud. Door er open over te praten kun je eenvoudiger het gewenste resultaat bereiken, namelijk dat ze dergelijke websites niet bezoeken.

Ontdekkingstocht

Opgroeien en volwassen worden is een ontdekkingstocht. Kinderen vinden het spannend om nieuwe zaken te ontdekken, het is dan ook moeilijk te bewerkstelligen dat ze altijd naar je zullen luisteren. Volwassen worden doe je met vallen en opstaan. Het zal dan ook voorkomen dat je kind spijt krijgt van iets dat hij/zij bekeken heeft op internet. Dit is niet erg, het hoort bij het leven. Wij wensen je in ieder geval veel succes met het zoveel mogelijk beschermen van je kinderen tegen de gevaren die zich op het internet voordoen.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer