DIYCadeausPraktisch

Creatief met tekstlintjes!

Mamasopinternet1621 x bekeken
Creatief met tekstlintjes

Een tekstlintje. Als eerste denk je dan niet aan iets heel spannends. Maar het zal je verbazen wat er allemaal mogelijk is met tekstlintjes. Een tekstlintje kan je tegenwoordig online helemaal zelf samenstellen. Je bepaalt dus zelf wat het ontwerp wordt, hoe leuk is dat!

Verschillende mogelijkheden

Een tekstlintje hoeft niet alleen een simpel lintje met je naam te zijn dat je vastmaakt aan kleding. Er zijn veel meer mogelijkheden met tekstlintjes. Zeker als je een beetje creatief bent!

  • Een lintje als verpakkingslint met een mooie tekst erop
  • Een lint met een gedichtje op een dekentje of lakentje
  • Een lint dat kan worden vastgeknoopt aan tassen of aan een sleutelhanger
  • Een lint voor aan het kraamcadeau bij de geboorte van een baby
  • Een lint voor de bruiloft voor gepersonaliseerde cadeautjes

Zoals we al zeiden, genoeg mogelijkheden met tekstlintjes!

Tips voor het ontwerpen van een tekstlintje!

Als je zelf een leuk lintje gaat ontwerpen, dan delen wij natuurlijk ook graag een aantal praktische tips hiervoor. Een tekstlint ontwerp je natuurlijk niet elke dag, dus let vooral op het onderstaande:

  • Voor welk lettertype ga je kiezen?

Elk lettertype heeft natuurlijk zijn eigen uitstraling, wat past het beste bij de boodschap die jij wilt uitstralen?

  • Welke tekst ga je erop zetten?

Dit is natuurlijk het belangrijkste punt, wat wil je erop laten zetten? En hoe lang wordt de tekst? Hoeveel regels tekst zijn er nodig?

  • Wil je symbolen op het lintje?

Het is mogelijk om te kiezen uit standaard symbolen die je op het lintje kunt zetten. Wat zou je eventueel naast de tekst willen zetten?

  • Voor welke kleuren kies je?

De kleuren zijn natuurlijk ontzettend belangrijk. Welke kleur krijgt de tekst? En welke kleur krijgt de achtergrond? Het is belangrijk dat je beide kleuren goed op elkaar afstemt. Want de tekst moet er wel uitspringen, en niet verdwijnen in de achtergrond. Zorg voor een goed contrast!

  • Hoeveel meter lint heb je nodig?

Afhankelijk van het doel van het lintje heb je natuurlijk een bepaalde hoeveelheid lintjes nodig. Je kunt naamlintjes in meters bestellen, hier kun je vervolgens de lintjes zelf uitknippen.

Veel succes!

Heb jij al een idee hoe jouw tekstlintjes eruit gaan zien? Kijk dan eens bij Nominette zodat je jouw lintjes snel en eenvoudig kunt samenstellen!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer