Kids

De eerste eigen computer van je kind: 3 zaken om in overweging te nemen    

Mamasopinternet746 x bekeken
De eerste eigen computer van je kind: 3 zaken om in overweging te nemen

Het moment komt een keer dat je kind toe is aan een eigen computer. Misschien is dat omdat hij of zij er al lang over aan je hoofd zeurt, of misschien is het omdat je er genoeg van hebt dat hij of zij de hele tijd jouw computer bezet houdt. Welke zaken moet je in overweging nemen wanneer je de eerste eigen computer voor je kind gaat kopen?

Liever een laptop

Een belangrijke vraag om jezelf te stellen, is wat voor computer het moet worden. Het grote voordeel van een laptop is dat hij niet gebonden is aan een plaats. Daardoor kan je kind op verschillende plekken in huis zijn of haar computer gebruiken. Als je een printer hebt met wifi, kan je kind vanaf zijn of haar computer printen. Ook is het handig dat de laptop mee naar school kan als dat zinnig is. Het nadeel daarvan is natuurlijk dat hij kwetsbaarder is. Kinderen zijn immers niet zo voorzichtig. Stel jezelf de vraag of dat nadeel opweegt tegen de voordelen van een laptop. Ook is het zo dat een laptop alles-in-één is. Bij een pc moet je ook voor een toetsenbord, een monitor en eventueel ook boxen zorgen. En een muis, maar die komt bij een laptop ook van pas.

Liever een laptop

De computer hoeft niet gloednieuw te zijn

De eerste eigen computer van je zoon of dochter hoeft natuurlijk niet gloednieuw te zijn. Wel is het zo dat computers die al lang in gebruik zijn traag worden en gedateerd raken. Een goed alternatief is een refurbished laptop kopen voor je kind. Dat is een gebruikte laptop die weer helemaal opgelapt is en daarom bijna als nieuw is. Daarmee kan je kind er weer een tijd tegenaan en jij bespaart geld ten opzichte van het kopen van een gloednieuwe laptop.

Waarvoor gaat de computer gebruikt kunnen worden?

De ene computer is de andere niet. Het aanbod is ruim en de verschillen in prijzen enorm. Wat is een geschikte computer voor jouw zoon of dochter? Dat is afhankelijk van waarvoor de computer gebruikt gaat worden. Een eenvoudige laptop voldoet voor tekstverwerking en niet al te veeleisend internetgebruik. Maar wil je kind online kunnen gamen, dat zit je in een hele andere prijsklasse omdat de hardware dan ook navenant moet zijn. Verdiep je daarom in wat nodig is voor het gewenste gebruik voordat je een computer kiest.

Geld kosten gaat het sowieso. Juist daarom is het zinnig om er eerst eens goed over na te denken en tot een weloverwogen besluit te komen. Je wilt immers niet geld uitgeven om er vervolgens achter te komen dat je kind alsnog loopt te klagen omdat de computer niet aan de wensen voldoet.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer