CadeausPraktisch

De intocht van Sinterklaas in 2020

Judith1307 x bekeken

Sinterklaas is weer in aantocht. Zaterdag 14 november komt hij aan in Nederland. Maar waar? De locatie wordt dit jaar geheim gehouden. Dat komt vooral vanwege corona. Want… corona verandert heel veel als het gaat om Sinterklaas. Hoe zit het nu eigenlijk met de intocht van Sinterklaas in 2020?

Landelijke intocht

De landelijke intocht van Sinterklaas blijft nog even een geheim. De intocht is voor iedereen te volgen op TV, via het Sinterklaas journaal. De reden waarom de intocht geheim wordt gehouden, is het coronavirus. Het is natuurlijk niet verstandig om in deze tijd met grote groepen mensen bij elkaar te komen. De landelijke intocht trekt elk jaar duizenden bezoekers, die natuurlijk allemaal vooraan willen staan. Om een grote bijeenkomst te voorkomen, wordt de locatie geheim gehouden.

Plaatselijke intochten

Er zijn geen grote steden waar de intocht van Sinterklaas wordt gehouden. Ook dit komt door het coronavirus. In sommige kleinere dorpen wordt wel iets georganiseerd, maar dit moet natuurlijk coronaproof gebeuren. Dat is een grote uitdaging voor een feest dat elk jaar drukbezocht wordt. Veel sinterklaasvieringen zijn daarom online te vinden.

Sinterklaas via de post

Ook veel gezinnen vragen zich af of het nu verstandig is om met de familie bij elkaar te komen met sinterklaas. Veel mensen kiezen er daarom voor om pakjes te versturen via de post. Met eventueel beeldbellen op Sinterklaasavond, wordt de sinterklaas van 2020 toch nog gezellig. Wel wordt geadviseerd om de pakjes ruim op tijd te verzenden, want PostNL en andere pakjesbezorgers hebben het in deze periode altijd erg druk.

De intocht van Sinterklaas in 2020 wordt echt anders dan voorgaande jaren. De grote intocht is alleen op TV te volgen en ook de andere plaatselijke intochten worden opgeschort. Toch kun je het nog steeds thuis gezellig maken en wordt sinterklaas 2020 misschien wel wat kleiner, maar ook knusser gevierd.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer