Kids

De juiste rugtas voor je kinderen

Judith5651 x bekeken

Een rugtas voor kinderen kiezen is belangrijker dan je eigenlijk zou denken. Je kunt een kindje van vier niet laten lopen met een tas voor een middelbaar scholier en evenmin kun je een kind van twaalf laten lopen met een rugtas voor kleine kinderen. Kinder rugzakken bepalen hoe andere kinderen naar jouw kind kijken. Een ‘coole’ rugzak is daarom van belang. Hier vind je een aantal tips om jouw kind te voorzien van de juiste rugtas.

Kinder rugzakken voor groep 1-2

In groep 1 en 2 van de basisschool hebben kinderen eigenlijk nog niet veel nodig in hun rugtas. De rugtas voor kinderen kan dan ook bestaan uit een simpel tasje waarin een trommeltje met boterhammen en een fles met drinken kan worden gestopt. Toch betekent dat niet dat je je er makkelijk vanaf kunt maken: je kind moet een tas hebben waar hij / zij zelf enthousiast over is en die ook bij de andere kinderen populair is. Vooral rugtassen in leuke vormen zijn op deze leeftijd populair.

Kinder rugtas

Rugtas voor kinderen uit groep 3-4

In groep 3 en 4 veranderd het type rugtas dat je kind nodig heeft. Waar je in groep 1 of 2 kiest voor een rugzak in een leuke vorm, kies je vanaf groep 3 voor een rugzak die al een standaard formaat heeft. De tas is dan herkenbaar als kinder rugzak, doordat de vorm van de tassen hetzelfde is. Deze tassen hebben echter nog wel steeds een kleurrijk en stoer uiterlijk en leven nog steeds mee met de laatste trends op het gebied van leuke (film)figuren.

Kinder rugzak groep 3-4

Kinder rugzakken voor groep 5-6

In groep 5 veranderd alweer de keus voor een rugtas voor kinderen. Let hier goed op wanneer je kind overgaat naar een nieuwe groep, want anders kan de tas als ‘kinderachtig’ worden bestempelt. In groep 5 willen de kinderen groter lijken dan ze zijn en zijn ze alleen ‘cool’ als ze een rugtas hebben waar niet teveel tierelantijntjes meer aan zitten. De tas heeft een standaard formaat en hoewel er wel kleuren en patronen worden gebruikt zie je steeds minder strip- en filmfiguren. Vooral bij meisjes zie je een grote verandering, want veel van hen gaan experimenteren met vroege varianten van het damestasje.

Kinder rugzak groep 5-6

Rugtas voor kinderen uit groep 7-8

In groep 7 en 8 van de basisschool zie je twee verschillende typen kinderen met twee verschillende typen kinder rugzakken. Het ene type trekt zich er nog weinig van aan en vindt dezelfde tassen mooi als in de lagere groepen, het andere type kiest voor een nieuwe rugtas. Kinderen willen ouder lijken en daarom beginnen rugtassen in groep 7 en 8 wat simpeler en ‘saaier’ te worden. Ze beginnen meer te lijken op de rugtassen die de kinderen later op de middelbare school zullen dragen. Ook hiervoor geldt dat je als ouder op tijd een nieuwe tas voor je kind moet halen, want doe je dat niet dan is de tas te kinderachtig voor de leeftijd van je kind.

Kinder rugzak groep 7-8

Door de juiste rugtas voor kinderen te bestellen op de juiste leeftijd, voorkom je dat je kind wordt gepest omdat zijn of haar tas niet mooi is volgens de rest van de klas. Hoewel je het niet snel zou denken, kunnen kinderen heel gemeen naar elkaar worden om kleine dingen, zoals de kinder rugzakken die worden gedragen. Voor een rugtas hoef je gelukkig niet meer heel de stad af te lopen: ook op internet vind je goede webshops met leuke kinder rugzakken.

Bronvermelding: alle afbeeldingen zijn afkomstig van Bagage Online.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer