FunCadeaus vanaf 2 jaarDIYKidsKinderenZwanger en mama

De nieuwste lijn verzorgingsproducten voor meiden

Judith1134 x bekeken

Sta je in de winkel, dan zie je een enorme reeks verzorgingsproducten. Ze zijn echter bijna allemaal voor volwassen mannen of vrouwen. Er is weinig specifiek voor tieners en al helemaal niet voor kinderen. Gelukkig komt daar nu verandering in met de nieuwe lijn van Vogue Girl en Tina. Zij brengen een super leuke nieuwe lijn uit en die mochten wij proberen!

Wat zit er allemaal in?

Ons dochtertje is bijna 4 jaar. Ze leek me dus wat jong om alle producten te proberen. Maar ik voel mezelf gelukkig ook nog jong genoeg om meidenproducten te proberen. Al snel kwam er een doos met de post. Wat zou daar in zitten?

 • 2x Tina, heerlijk om in de vakantie te lezen
 • 2 zachte douchefoams
 • 1 verpakking met 2x eau de toilette
 • 2x anti transparant
 • 2x bodymist
 • 1 set om zeepjes te maken
 • 1 mooi glanzend etui / toilettasje
Alle producten uit het pakje

Het testen van de producten

Samen met dochter pakte ik alles uit de doos. Ze begreep natuurlijk niet echt waar het allemaal voor diende, maar er was veel roze bij. En roze is altijd goed!

Douchefoam

We begonnen de test met de zachte douchefoam. Dat leek me typisch iets waar ook 4-jarigen dol op zijn. En inderdaad, ik mocht ze zelf maar één keer gebruiken, want dochterlief wilde niet anders meer. In haar bad en onder de douche: de douchefoam was geweldig speelgoed. Vooral de lichtpaarse variant natuurlijk! Haar huid werd er heerlijk zacht van en rook ook lekker. De douchefoam krijgt een vast plekje in onze kast! Wel viel me op dat je aan de buitenkant van de fles niet kunt zien welke kleur foam erin zit. Voor een meisje dat het liefst alles in een tintje heeft valt het een beetje tegen als je per ongeluk een fles koopt waar witte foam uit komt. Maar… dan heeft mama wel eindelijk de kans om te genieten van de foam.

Eau de Toilette

De eau de toilette bleek twee lekkere, frisse geurtjes te bevatten. De Cosmic Eau de Toilette ruikt naar aardbei, framboos en perzik. Die is heerlijk zoet en zacht en typisch meisjesachtig. De Sparkle Eau de Toilette ruikt naar citroen, witte roos en jasmijn. Die geur is een stukje sterker en blijf je ook langer ruiken. Vooral de Cosmic variant zal ik vaker gebruiken voor een lekker geurtje.

Anti transparant

Meisjes van vier jaar zweten nog niet zoveel. Hoewel dochterlief absoluut dol was op de geurtjes, vond ik het toch niet zo nodig dat ze die vaker zou dragen. De geuren lijken sterk op de andere producten uit de beide lijnen. En dus besloot ik de Eau de Toilette zelf te houden en de anti transparant na het testen weg te geven aan mijn jongere zus. Die is er erg blij mee en geeft aan dat de producten prima 24 uur werken als je niet overmatig zweet, wat bij de meeste tienermeisjes inderdaad het geval is.

Bodymist

Bodymist is voor mij een nieuw product. Ik had er weleens van gehoord maar het nog nooit zelf gebruikt. Het is dus leuk om eens te proberen. Ik merk dat de geuren me ondertussen erg vertrouwd zijn. Met name de fruitgeuren vind ik erg aangenaam. De body mist mag mijn dochter ook gebruiken en die vindt het geweldig om ‘een spuitje op haar buik’ te krijgen.

Zeepjes maken

Zeepjes maken hoort ook bij de lijn. Je krijgt een grappige siliconenvorm en twee doosjes met een mix voor zeep. Met behulp van de handleiding maak je vrij eenvoudig je eigen zeepjes. We hebben onze zeepjes in roze en wit gemaakt en ze aan een touwtje geregen met wat houten stokjes ertussen. Zo kregen we twee mooie hangers voor in de meisjeskamer. Niet alleen mijn dochter, maar ook haar kamer ruikt nu heerlijk.

Overzicht van producten van Vogue

Plussen en minnen

We hebben de hele productielijn uitgebreid getest. Daarbij ontdekten we natuurlijk de nodige plussen en minnen. De belangrijkste en opvallendste punten noemen we hier.

Plussen:

 • De producten zien er mooi uit en het is duidelijk welke twee lijnen (Cosmic en Sparkle) er zijn, met bijbehorende geuren.
 • Er is voor ieder wat wils met een zo brede lijn. Van deodorant tot een frisse bodymist, er is altijd een product dat bij je past.
 • Hoewel de lijn officieel voor tieners is, zullen ook jongere meiden er dol op zijn. Onze dochter van vier was in elk geval over de meeste producten razend enthousiast (en ikzelf stiekem ook).

Minnen:

 • Op de producten staat niet heel duidelijk wat je kunt verwachten. Bij een bodymist die ‘sparkle’ heet verwacht ik bijvoorbeeld iets met glitters. Dat bleek echter niet te kloppen, al rook hij wel erg lekker en sprankelend. Op de douchefoam staat niet welke kleur de foam heeft.
 • Als je als jonge meid kijkt welke producten je lekker vindt, is het fijn als er op de flesjes staat waar ze voor dienen en hoe je ze gebruikt. Al begrijp ik dat je ook weer niet teveel tekst kwijt kunt op kleine flessen.
 • De douchefoam gaat sneller op dan je denkt. Maar dat ligt waarschijnlijk ook aan het zeer enthousiaste gebruik van dochterlief.

Verder heb ik eigenlijk geen minpuntjes, het zijn gewoon heerlijke lijnen. En de minpuntjes die ik kon vinden gaan meer over de verpakking dan over de producten zelf. Kortom: een lijn die ik absoluut kan aanbevelen voor jonge meiden, tieners en jongvolwassenen!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer