GezondheidBaby´sZwanger en mama

Dit zijn de 7 belangrijkste items van de baby-uitzet!

Judith1061 x bekeken

Als je een baby verwacht, moet je veel spullen in huis halen. Je vindt allerlei lijsten online van de spullen die je moet hebben. Toch is zo’n lijst niet altijd ideaal. Er staan namelijk ook best veel spulletjes op die jij in jouw situatie uiteindelijk misschien niet of nauwelijks zult gebruiken. Wil jij weten wat je écht moet hebben? Deze 7 items van de baby-uitzet mag je niet missen als je baby geboren wordt.

1. Een gratis box

Er zijn allerlei gratis spulletjes te krijgen als je zwanger bent. Zo is er de bekende ‘blije doos’ met een aantal probeer artikelen. Hierin vind je – volledig gratis – een aantal luiers, een tubetje billenzalf en nog wat handige spulletjes. Het is handig als je deze gratis boxen eerst ophaalt en kijkt wat erin zit. Deze spullen kun je alvast afstrepen van je lijstje. Heb je later meer nodig, dan kun je het altijd nog kopen.

2. Een kraampakket

Of je in het ziekenhuis of thuis gaat bevallen: een kraampakket is altijd handig. Heb je een uitgebreide verzekering, dan krijg je het pakket gratis. Hierin zit alles wat je rondom de bevalling nodig hebt voor jezelf en de baby. Inclusief matrasbeschermer, een pakje kraamverband, spulletjes om de navelstreng af te binden enzovoorts.

3. Enkele setjes kleding

Je kunt het beste alvast wat meer kleding kopen in maat 62. Koop slechts enkele setjes in maat 50 en 56. Want pas als je baby geboren is weet je welke maat hij goed past. Deze kleine maatjes moet je dus vooral nog niet teveel in huis halen! Zorg ervoor dat je sowieso een aantal babyrompertjes in huis hebt in diverse maten. Ook heb je warme kleding voor je kindje nodig, plus twee mutsjes. 

4. Warme kruiken

Zelfs in de zomer gebruik je voor de eerste dagen en nachten vaak een kruikje voor de baby. Er zijn speciale babykruiken die je daarvoor kunt gebruiken. Alleen in zeer uitzonderlijke situaties, zoals tijdens een hittegolf, heb je geen kruiken nodig. Schaf ze dus sowieso aan. Dat kan natuurlijk ook tweedehands als je budget beperkt is.

5. Baby badspullen

Je baby zal al vrij vlot gaan genieten van zijn eerste badje. En dus moet jij alvast badspullen in huis hebben. Zorg voor een milde babyshampoo en zeepvrije badschuim. Laat andere verzorgingsproducten lekker in de winkel staan: vaak ontdek je vanzelf wanneer je ze nodig hebt. Huidolie gebruik je bijvoorbeeld alleen als je baby echt een droge huid ontwikkelt – en dat zie je vanzelf.

6. Slaapspullen

Je baby moet niet alleen in bad kunnen, maar ook lekker en veilig kunnen slapen. Laat je niet allerlei spullen aansmeren: je moet zelf ontdekken wat je baby prettig vindt. Het is handig als je alvast een baby slaapzakje in huis hebt. Ontdek je later dat je kindje te onrustig slaapt, dan kun je altijd nog overwegen om andere slaapkleding (zoals een doek om in te bakeren) te kopen.

7. Alles voor de voeding

Een goede uitzetlijst omvat ook spullen voor de voeding van je baby. Dat kan op twee manieren: flesvoeding of borstvoeding. Ondertussen heb jij waarschijnlijk al gekozen welke voeding je graag wilt geven. Kijk goed welke spullen je daarvoor in huis moet hebben. En niet alleen voor je baby, maar ook voor jezelf. Zoals bijvoorbeeld een praktische voedingsbeha, tepelzalf en zoogkompressen.

Een uitzetlijst voor als je zwanger bent is best heel handig. Toch moet je wel goed na blijven denken. Je hebt tenslotte lang niet alles nodig. Vraag het eventueel aan andere vrouwen met kinderen die je kent. Zij kunnen je vertellen welke artikelen je echt voor de bevalling al in huis moet halen en welke items je later kunt halen (of zelfs nooit nodig hebt).

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer