KidsVakantie & Uitjes

Een dagje naar het museum

Rosalie1757 x bekeken

Een dagje uit is altijd gezellig. Het is immers een moment waarop je allemaal samen bent en kunt genieten van een pretpark, speelweide of dierentuin. Wil je eens wat anders – of doet het weer niet echt mee? – dan kun je er ook voor kiezen om naar een museum te gaan.

Mama dat is saaaaai!
Misschien krijg je wel meteen zuchtende gezichten als je oppert om naar het museum te gaan. En ja, niet alle musea zijn geschikt voor kinderen. Gelukkig kun je op de websites van veel musea al zien of er voor je kind ook een speciaal programma is. Een spannende speurtocht bijvoorbeeld of een andere leuke doe-activiteit. Maar er zijn natuurlijk ook musea waar niemand zich zal vervelen – of maar het idee heeft in een museum te zijn!

Doe-musea
Denk maar eens aan het Archeon bij Alphen aan de Rijn. Dit is een museum, maar ook een soort pretpark, want er zijn heel veel doe-activiteiten. Dat geldt ook voor het Aviodrome in Lelystad en het Nationaal Reddingsmuseum Dorus Rijkers in Den Helder. Ook Deltapark Neeltje Jans combineert een expositie met een pretpark en zelfs zeedieren. In Utrecht zijn het Wetenschapsmuseum, het Spoorwegmuseum en voor de allerkleinsten het Nijntje Museum echte leuke uitjes waar je kinderen vol enthousiasme naar toe zullen gaan.

Kinderrondleiding
Kinderen vinden kunst vaak ook wel interessant, vooral als het voor hen ook iets voorstelt. Of wanneer er een interessant verhaal bij wordt verteld. Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft bijvoorbeeld speciale familie- of kinderrondleidingen waarbij het hele gezin veel te weten komt over de grote meesters en hun schilderijen. Op de websites van de diverse musea kun je makkelijk vinden wat de activiteiten voor kinderen zijn. En bij twijfel kun je natuurlijk altijd bellen.

Reageer